СВИНИНА з овочами У КИСЛО-солодкому соусі

СВИНИНА з овочами У КИСЛО -СЛАДКОМ соусі

Інгредієнти

  • Свинина без кістки-700 г
  • морква-1 шт.
  • Перець солодкий-2 шт.
  • Цукіні-1/2 шт.
  • Часник-2 зубки
  • Соєвий соус-4 ст.л.
  • Цукор-3 ст.л.
  • Вода-8 ст.л.
  • Оцет 9% -2 ст.л.
  • Крохмаль-2 ст.л.
  • Сіль-за смаком
  • Рослинна олія для смаження-2 ст.л.
  • Корінь імбиру-завбільшки з волоський горіх
  • Перець гострий-1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

< img class = "aligncenter" src = "/wp-content/uploads/2021/04/svinina-s-ovoshhami-v-kislo-sladkom-souse-68aab5d.jpg" alt = "СВИНИНА з овочами У КИСЛО-солодкому соусі" />

М'ясо порізати поперек волокон тонкими пластинами по 3-4 мм., потім порізати на шматочки. Крок 2

СВИНИНА з овочами У КИСЛО-солодкому соусі

У великій чашці замаринувати м'ясо з двома ст.л. соєвого соусу і дрібно посічений часником. Прибрати в холодильник на 30 хвилин. Крок 3

СВИНИНА з овочами У КИСЛО-солодкому соусі

Солодкий перець порізати на квадрати 2 * 2 см. Крок 4

СВИНИНА з овочами У КИСЛО-солодкому соусі

Цукіні порізати на четвертинки. Крок 5

СВИНИНА з овочами У КИСЛО-солодкому соусі

Моркву порізати тонкими кружечками. Імбир і гострий перець порізати тонкою соломкою. Крок 6

СВИНИНА з овочами У КИСЛО-солодкому соусі

Приготувати кисло-солодкий соус. Для цього з'єднати інгредієнти в такій послідовності. В цукор влити воду, оцет, соєвий соус, розмішати до розчинення цукру, додати крохмаль, перемішати. Крок 7

СВИНИНА з овочами У КИСЛО-солодкому соусі

На розігрітій з маслом сковороді обсмажити моркву до золотистого кольору. Крок 8

СВИНИНА з овочами У КИСЛО-солодкому соусі

Солодкий перець і імбир викласти до моркви, обсмажувати до м'якості, додати цукіні, обсмажити ще 5 хвилин. Овочі можна злегка посолити. Крок 9

СВИНИНА з овочами У КИСЛО-солодкому соусі

Овочі тимчасово прибрати зі сковороди в інший посуд, а на цій же сковороді обсмажити шматочки маринованого м'яса. Крок 10

СВИНИНА з овочами у КИСЛО-солодкому соусі

Коли м'ясо зарум'яниться, повернути в сковороду овочі, додати гострий перець, обсмажувати ще 5 хвилин. Крок 11

СВИНИНА з овочами у КИСЛО-солодкому соусі

Влити в м'ясо розмішаний соус, на сковороді він почне стрімко густіти, в цей момент прибрати сковороду з вогню. Якщо вийде дуже густий соус, можна додати трохи теплої води. Крок 12

СВИНИНА з овочами у кИСЛО-солодкому соусі

Подають свинину в кисло-солодкому соусі традиційно з відвареним рисом. Смачного!

0/5 (0 Reviews)