Хочу поділитися рецептом простого, але при цьому дуже смачного блюда. & Nbsp; Свинина, запечена з яблуком, журавлиною і розмарином, виходить соковитою і ароматною! Ця страва безсумнівно прикрасить новорічний і різдвяний стіл. Буду рада, якщо наш сімейний рецепт доведеться Вам за смаком. З прийдешніми святами! Миру і Добра кожному будинку і кожній родині!
Кращі сімейні рецепти x Інгредієнти
- свинина 2 кг
- цибуля ріпчаста 3 шт.
- лимони 1 шт.
- яблука 4 шт.
- журавлина 50 г
- розмарин 1 пучок
- сіль 2 ст.л.
- цукор 2 ст.л.
- рослинне масло 4 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуємо продукти. Нарізаємо м'ясо великими шматками. Крок 2
Нарізаємо цибулю і лимон. Крок 3
У глибоку чашку або контейнер викладаємо м'ясо, нарізані цибулю і лимон. Кожен шар солимо. Додаємо 1 гілочку розмарину. Всього у мене було використано 1,5 ст. л. солі. Ми залишаємо м'ясо маринуватися на 1-1,5 години в прохолодному місці. Крок 4
Яблука нарізаємо на скибочки. Крок 5
Через 1,5 години шматки замаринованого м'яса очищаємо від цибулі, лимона і розмарину. На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло. Викладаємо по 2 шматки м'яса і обсмажуємо з обох сторін по 1 хвилині. Таким чином обсмажуємо все замариновані шматки м'яса. Крок 6
У велику глибоку форму для запікання викладаємо нарізані скибочки яблук. Додаємо ягоди журавлини. Потім додаємо цукор і 1/2 ст. л. солі. Крок 7
Поверх яблук і ягід викладаємо обсмажені шматки свинини. Кладемо на м'ясо гілочку розмарину. Накриваємо форму фольгою. Відправляємо в розігріту духовку. Запікаємо 20-30 хвилин при 200 ° C. Потім фольгу знімаємо. Крок 8
Запікаємо ще 20 хвилин при 180 ° C. Крок 9
Подаємо відразу ж. Прикрашаємо гілочками свіжого розмарину. Крок 10
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!