Тальятелле з лисичками

Олена Мотова, лікар-педіатр і викладач кулінарної школи & laquo; Гастроном & raquo ;, рекомендує це блюдо для сімейної вечері.

Інгредієнти

  • 250-300 г пасти тальятелле
  • 300 г свіжих лисичок
  • 100 мл вершків (жирність 20%)
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 70 г варено-копченої грудинки

  • 1 невелика цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Лисички добре промити під проточною водою і замочити в каструлі, щоб позбутися від піску. Цибулю і часник дрібно порізати, обсмажити в суміші вершкового і 1 ст. л. оливкового масла до прозорості. Додати нарізану грудинку, обсмажувати на низькому вогні 3-4 хвилини.

Тальятелле відварити в киплячій підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці. Готову пасту відкинути на друшляк.

З лисичок злити воду, ще раз промити. Великі гриби порізати навпіл, дрібні залишити цілими. У сковороду до цибулі і грудинке додати лисички, обсмажити на низькому вогні 10-15 хвилин майже до готовності грибів. Приправити сіллю і перцем, додати вершки і готувати 2-3 хвилини, поки вершки трохи не випарується. Листя петрушки подрібнити, додати до грибів, перемішати і зняти з вогню.

Готові тальятелле заправити 1 ст. л. оливкового масла і акуратно перемішати з грибним соусом. Подавати негайно.

0/5 (0 Reviews)