ТЕФТЕЛІ ПО-ІТАЛІЙСЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

Якщо Ви хочете щось по-справжньому апетитне і вишукане, то тефтелі в густому томатному соусі, які не потребують гарніру, стануть найкращим стравою. Шалено ароматні й соковиті! Подаються зі свіжим хрустким багетом.

ТЕФТЕЛІ ПО-ІТАЛІЙСЬКИ В ТОМАТНОМУ соусі

Меню для двох x Інгредієнти

  • фарш домашній – 400 г
  • мелені волоські горіхи – жменька
  • петрушка – пару гілочок
  • базилік – пару гілочок
  • панірувальні сухарі – 80 г
  • куряче яйце
  • часник – три зубчики
  • білий лук – 1/2
  • оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • сіль, перець з млина – за смаком
  • тертий сир пармезан – для посипання

Для соусу:

  • протерті помідори – 300 г
  • нарізані помідори – 2 шт.
  • бальзамічний оцет з Модени – 1 ч. Л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Часник і цибулю дрібно нарізати. Обсмажити кілька хвилин на маленькому вогні на сковороді. Крок 2 Петрушку, базилік також дрібно нарізати, змішати з часником і цибулею і перемеленими горішками. Крок 3 В фарш додати одне яйце, панірувальні сухарі, перемішати, а потім додати суміш зелені з часником і цибулею і сформувати в мисці однорідну масу тістоподібної форми. Поставити ненадовго в холодильник, щоб дати масі трохи відпочити. Крок 4 Тепер приготуємо соус. Для цього нарізаємо помідори на невеликі шматочки, викладаємо все в більшу сковороду, з невеликою кількістю оливкової олії, додаємо протерті помідори, бальзамічний оцет і тушкуємо все це на невеликому вогні, періодично помішуючи. Крок 5 Дістаємо масу для тефтелей. Формуємо середнього розміру кульки і кладемо в розігріту сковороду з оливковою олією. Хвилин 10 смажимо тефтелі, перевертаючи на різні боки. Крок 6 Потім перекладаємо тефтелі в соус, також ложкою облити тефтелі зверху, накриваємо кришкою і на маленькому вогні тушкуємо хвилин 15. Крок 7 Після нарізаємо багет, викладаємо на тарілки тефтелі з соусом і зверху щедро посипаємо тертим пармезаном. Смачного! Корисна порада

Зелень, цибуля, часник і горіхи найлегше нарізати в блендері або овочерізки.

0/5 (0 Reviews)