ТЕФТЕЛІ з соусом із сморчків

Шкода, що такі тефтелі не пробував Карлсон! & Nbsp; А адже це його улюблене блюдо, ну після торта і варення, звичайно. Спритний гурман з моторчиком, напевно, оцінив би соус з зморшків.

 ТЕФТЕЛІ з соусом із сморчків

Інгредієнти

  • фарш телячий – 400 г
  • цибуля зелена (тільки біла частина) – 1 стебло
  • масло рослинне – 2 ст.л.
  • перець білий мелений – щіпка
  • кориця – маленька щіпка
  • сіль

Для пюре:

  • картопля (великий) – 2 шт.
  • масло вершкове – 100 г

Для соусу:

  • шалот – 4 цибулини
  • вершки жирністю 33% – 250 мл
  • сіль – щіпка
  • сморчки свіжі – 1 жменя
  • коньяк (або бренді) – 1 ст.л.
  • масло оливкове – 2 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У телячий фарш додати майоран, корицю, сіль і білий перець. Фарш вимішати руками, 10 хв., Потім змочити руки холодною водою і зліпити невеликі круглі тефтелі. Крок 2 Зморшки для соусу промивати проточною водою не менше 10 хв., Крупно нарізати. Шалот очистити, нарізати кільцями, обсмажити на оливковій олії, додати рядки, обсмажити, 30 сек., Додати коньяк і відразу підпалити. Влити вершки і випарити до загустіння, посолити. Крок 3 Тефтели обсмажити на сильному вогні в олії до золотистої скоринки, залити соусом і запекти в духовці при 200 ° С до готовності, 10 хв. Крок 4 Картопля для пюре очистити, крупно нарізати, залити окропом, посолити і варити до готовності. Воду злити, картоплю протерти, закрити кришкою і дати постояти 10 хв. Розм'якшене вершкове масло збити міксером, поступово додаючи пюре, щоб вийшла пишна піна. Подати гаряче пюре з тефтелі і грибним соусом.

0/5 (0 Reviews)