ТЕЛЯТИНА З картоплею І соусом з каперсів

Смажене на грилі м'ясо з димком, ароматний & nbsp; соус з трав і рум'яна печена картопля & ndash; що ще & nbsp; потрібно влітку? Якщо ж ви перебуваєте в місті, & nbsp; просто приготуйте блюдо в духовці. & Nbsp; & nbsp;

Інгредієнти

  • 4 телячі відбивні на реберцях товщиною 2,5 см, по 250 г кожна
  • 1 кг молодої картоплі
  • 4 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець
  • гілочка розмарину

Для соусу:

  • 1 середня червона цибулина
  • 2 ст. л. каперсів
  • 3-4 листочка шавлії
  • 1 ст. л. тертої лимонної цедри
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 2 гілочки петрушки
  • 1/4 ч. Л. свежемолотого чорного перцю
  • 1/4 ч. л. солі
  • 2 ст. л. курячого бульйону або води

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 200 ° С. Картопля помийте щіткою, покладіть в киплячу підсолену воду і варіть до напівготовності, 10 хв. Злийте воду, злегка підсушіть картопля, викладіть його на деко і полийте оливковою олією. Зверху покладіть очищені і роздавлені зубчики часнику і гілочку розмарину і поставте в духовку на 20 хв. Коли картопля буде готовий, знизьте температуру духовки до 150 ° С. Крок 2 Поки готується картопля, відокремте листочки петрушки від стебел і дрібно порубати їх разом з листочками шавлії. Каперси промийте в холодній воді і злегка обсушити паперовими рушниками. Очистіть цибулю і наріжте дуже дрібними кубиками. Крок 3 Змішайте лимонний сік з бульйоном або водою, посоліть і поперчіть. Додайте оливкову олію і злегка збийте. Покладіть каперси, лимонну цедру, зелень і цибулю і добре перемішайте. Залиште соус настоятися, поки готується м'ясо. Крок 4 Розігрійте сковороду-гриль на середньому вогні. Натріть м'ясо маслом і посипте сіллю і перцем. Покладіть відбивні на сковороду-гриль і смажте по 2 хв. з кожного боку. Перекладіть на деко і поставте в духовку на 15 хв. Крок 5 Перед подачею злегка роздушіть картоплини (це зручно робити склянкою) і полийте відбивні і картопля соусом.

0/5 (0 Reviews)