Інгредієнти
- бренді – 2 ст. л.
- гвоздика – 2 бутона
- сіль
- молоко – 100 мл
- цибулини – 2 шт.
- безкісткова свинина – 1 кг
- часник – 2 зубчики
- горошини чорного перцю – 6 шт .
- куряча печінка – 200 г
- яйця – 2 шт.
- качині грудки по 300 г кожна – 2 шт.
- насіння коріандру – 0,5 ч. л.
- скибочки білого хліба без кірки – 2 шт.
- свіжі фісташки – 25 г
- кориця – 0,5 ч. л.
- в'ялена журавлина – 50 г
- тонкі смужки бекону – 200 г
< h2 class = "recipe__ingredient-title"> Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Качині грудки вимити й обсушити, зняти з них шкіру. Укласти грудки і шкіру в вогнетривку форму з низькими бортиками і поставити в розігріту до 160 ° С духовку на 20 хв. Крок 2
Свинину вимити, нарізати невеликими кубиками. Цибулю і часник очистити, подрібнити. Відкласти 6 смужок бекону, що залишилися нарізати шматочками. Хліб замочити в молоці. Курячу печінку вимити, обсушити. Крок 3
витопився качиний жир злити з форми в миску, відставити. Шкіру і м'ясо качки нарізати великими шматками. Крок 4
Фісташки обсмажити, помішуючи, на сухій розжареній сковороді, 1,5 хв. Журавлину промити теплою водою. Перемішати фісташки і журавлину в невеликій мисці. Крок 5
Помістити в блендер качине м'ясо, шкіру, свинину і нарізаний шматочками бекон. Подрібнити в грубу крихту. Перекласти в миску. Крок 6
Покласти в блендер злегка віджатий хліб, печінку, крупно нарізану цибулю і часник. Подрібнити в пюре. Крок 7
Додати масу в миску з подрібненою свининою і грудками. Ретельно перемішати. Крок 8
Горошини перцю, коріандр і гвоздику потовкти товкачем в ступці. Додати корицю, сіль і перемішати.
* Звичайно, ви можете скористатися готовими меленими спеціями. Але цілі прянощі, стовчене вручну, набагато ароматні. До того ж завдяки грубому помелу поверхню терріна на розрізі буде більш фактурною.
Крок 9
Додати подрібнені прянощі в миску з фаршем. Влити бренді, яйця і 4 ст. л. збереженого качиного жиру. Ретельно перемішати руками. Крок 10
викласти половину отриманої маси в глибоку прямокутну форму для запікання. Щільно притиснути руками. Крок 11
Рівним шаром розкласти поверх фаршу журавлину і фісташки. Укласти фарш, що залишився. Розрівняти поверхню. Крок 12
Накрити верх Террін залишилися смужками бекону так, щоб вони злегка знаходили один на одного. Щільно накрити фольгою. Розігріти духовку до 250 ° С. Поставити в неї деко, наповнений гарячою водою. У центр дека помістити форму з терріном. Запікати 2 ч. Потім зняти фольгу і готувати ще 15 хв. Дати охолонути, вийняти з форми, загорнути у фольгу і поставити в холодильник. На наступний день нарізати порційними шматками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!