Террін з КАЧКИ І свинини

Террін з КАЧКИ І свинини

Інгредієнти

  • бренді – 2 ст. л.
  • гвоздика – 2 бутона
  • сіль
  • молоко – 100 мл
  • цибулини – 2 шт.
  • безкісткова свинина – 1 кг
  • часник – 2 зубчики
  • горошини чорного перцю – 6 шт .
  • куряча печінка – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • качині грудки по 300 г кожна – 2 шт.
  • насіння коріандру – 0,5 ч. л.
  • скибочки білого хліба без кірки – 2 шт.
  • свіжі фісташки – 25 г
  • кориця – 0,5 ч. л.
  • в'ялена журавлина – 50 г
  • тонкі смужки бекону – 200 г

< h2 class = "recipe__ingredient-title"> Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Качині грудки вимити й обсушити, зняти з них шкіру. Укласти грудки і шкіру в вогнетривку форму з низькими бортиками і поставити в розігріту до 160 ° С духовку на 20 хв. Крок 2

Террін з КАЧКИ І свинини

Свинину вимити, нарізати невеликими кубиками. Цибулю і часник очистити, подрібнити. Відкласти 6 смужок бекону, що залишилися нарізати шматочками. Хліб замочити в молоці. Курячу печінку вимити, обсушити. Крок 3

Террін з КАЧКИ І свинини

витопився качиний жир злити з форми в миску, відставити. Шкіру і м'ясо качки нарізати великими шматками. Крок 4

Террін з КАЧКИ І свинини

Фісташки обсмажити, помішуючи, на сухій розжареній сковороді, 1,5 хв. Журавлину промити теплою водою. Перемішати фісташки і журавлину в невеликій мисці. Крок 5

Террін з КАЧКИ І свинини

Помістити в блендер качине м'ясо, шкіру, свинину і нарізаний шматочками бекон. Подрібнити в грубу крихту. Перекласти в миску. Крок 6

Покласти в блендер злегка віджатий хліб, печінку, крупно нарізану цибулю і часник. Подрібнити в пюре. Крок 7

Террін з КАЧКИ І свинини

Додати масу в миску з подрібненою свининою і грудками. Ретельно перемішати. Крок 8

Террін з КАЧКИ І свинини

Горошини перцю, коріандр і гвоздику потовкти товкачем в ступці. Додати корицю, сіль і перемішати.

* Звичайно, ви можете скористатися готовими меленими спеціями. Але цілі прянощі, стовчене вручну, набагато ароматні. До того ж завдяки грубому помелу поверхню терріна на розрізі буде більш фактурною.

Крок 9

Додати подрібнені прянощі в миску з фаршем. Влити бренді, яйця і 4 ст. л. збереженого качиного жиру. Ретельно перемішати руками. Крок 10

викласти половину отриманої маси в глибоку прямокутну форму для запікання. Щільно притиснути руками. Крок 11

Террін з КАЧКИ І свинини

Рівним шаром розкласти поверх фаршу журавлину і фісташки. Укласти фарш, що залишився. Розрівняти поверхню. Крок 12

Террін з КАЧКИ І свинини

Накрити верх Террін залишилися смужками бекону так, щоб вони злегка знаходили один на одного. Щільно накрити фольгою. Розігріти духовку до 250 ° С. Поставити в неї деко, наповнений гарячою водою. У центр дека помістити форму з терріном. Запікати 2 ч. Потім зняти фольгу і готувати ще 15 хв. Дати охолонути, вийняти з форми, загорнути у фольгу і поставити в холодильник. На наступний день нарізати порційними шматками.

0/5 (0 Reviews)