Інгредієнти
- 40 консервованих виноградного листя
- 2 великих стебла цибулі-порею (тільки біла частина)
- 50 г кедрових горіхів
- 2 ст. л. вершкового масла
- 200 г звареного довгого рису
- 50 г м'якого родзинок
- 3 ст. л. оливкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу
- 1 середній пучок кінзи
- сіль
- 400 г мацоні
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 Для соусу дрібно порубати кинзу, складіть в ступку, приправте сіллю і потовчіть в пасту. Змішайте цю пасту з мацоні до однорідності, поставте в холодильник на 2 ч. Крок 2 Виноградне листя залийте окропом на 5 хв., Потім злийте воду. Крок 3 Для начинки промийте дуже дрібно наріжте порей. Насипте кедрові горіхи на ледь розігріту сковороду, поставте на середній вогонь і смажте, помішуючи, до золотистого рум'янцю, приблизно 3 хв. Відразу пересипте горіхи в миску. Крок 4 Додайте в сковороду масло, покладіть порей, потім на мінімальному вогні 5 хв. Перекладіть порей до горіхів. Крок 5 Додайте до горіхів і порею рис, родзинки і оливкове масло, посоліть, перемішайте. Крок 6 розстеляють перед собою на робочій поверхні виноградний лист верхньою стороною вниз, підставою (там, де був стебло) до себе. Викладайте по центру, близько підстави, ложечку начинки. Звертайте в щільний рулетик, підвертаючи відкриті краю. Крок 7 Зваріть долму на пару, 20 хв. і подавайте з соусом з мацоні.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!