ЯЙЦЯ В ЖЕЛЕ З мадери

Шинку в цій страві можна замінити скибочками копченої сьомги, а корнішони – листочками естрагону.

ЯЙЦЯ В ЖЕЛЕ З мадери

яЙЦЯ В ЖЕЛЕ З мадери

Інгредієнти

  • 2-3 скибочки нежирної вареної шинки
  • 3 ст. л. подрібненої овочевої суміші (морква, ріпа, стручкова зелена квасоля, зелений горошок)
  • яйця – 6 шт
  • 2 ст. л. мадери
  • петрушка рубана
  • 7 г желатину
  • 2 корнішона
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

1. Желатин розчинити в мисці з 1 склянкою теплої води, додавши для аромату мадеру. Желе зберегти холодним, але рідким. Яйця варити в мішечок 4 хв. в киплячій воді. Охолодити, очистити і помістити в холодильник. 2. З шинки вирізати 6 гуртків розміром з круглу формочку. Частину, що залишилася шинку дрібно порубати і змішати з овочевим маседуаном і рубаною петрушкою. Корнішони нарізати тонкими кружальцями. 3. У кожну формочку влити шар желе товщиною 3 мм. Форми з желе поставити на 15 хв. в морозильник. 4. Потім в кожну формочку покласти шматочок шинки, на неї – кілька гуртків корнішонів, а зверху – яйце. Навколо яйця, заповнюючи весь вільний простір, викласти овочеву суміш. 5. Якщо желе за цей час затверділо, його треба підігріти, щоб воно знову стало рідким. Влити желе в формочки, щоб воно покривало всю поверхню. До подачі тримати формочки з желе в холодильнику. Щоб вийняти яйця в желе з форми, треба занурити їх в каструлю з теплою водою на 5 сек., Потім провести лезом ножа між желе і бортиком формочки. Різким рухом перевернути формочку на блюдо сервіровки і акуратно зняти зняти її. Подавати яйце в желе на листі салату.

0/5 (0 Reviews)