ИНДЕЙКА БАЛИ-БАЛИ з базиліком і рисовою локшиною

На кожному острові Індонезії – своя особлива місцева кухня. Жителі острова Балі обожнюють соєвий соус і готують з них кожне блюдо. Жителі острова Ява люблять страви гостріше. А на Суматрі жити не можуть без кокосового молока. П'ють на сніданок, додають в суп, і для соусів на вечерю.

Інгредієнти

  • фарш з індички 300 г
  • рисова локшина 150 г
  • базилік 2-3 листочка
  • імбир 10 г
  • часник 2 зубчики
  • перець Чилі 10 г
  • соєвий соус 50 мл
  • тростинний цукор 1 ч. Л.
  • лайм 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • помідори 120 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Закип'ятіть 1 л води. Рисову локшину залийте окропом на 2 хв, коли локшина розмокне, злийте воду. Промийте локшину холодною водою і залиште сушитися. Крок 2 Дрібно наріжте цибулю, часник, імбир, помідори кубиками. Дрібно наріжте перець Чилі, використовуйте його на смак. Розігрійте сковороду з краплею олії, обсмажити цибулю 1-2 хв. до золотистого кольору. Додайте фарш індички, смажте 1-2 хв. Потім, додайте інші нарізані овочі і листочки базиліку. Смажте ще 2-3 хв., Помішуючи. Вичавіть сік лайма, додайте соєвий соус, і цукор. Прогрійте 1 хв. Додайте рисову локшину, перемішайте. Подавайте відразу ж.

0/5 (0 Reviews)