Запечена ФАСОЛЬ ПО-Бостонського

запечена ФАСОЛЬ ПО-Бостонського

Інгредієнти

  • 400 г сухої дрібної білої квасолі
  • 120 г копченої грудинки
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 велика цибулина

  • 3 ст. л. патоки або темного меду
  • 2 ст. л. темного коричневого цукру
  • 1,5 ч. л. гірчичного порошку
  • 1 лавровий лист
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

запечена ФАСОЛЬ ПО-Бостонського

Замочіть квасолю у великій кількості холодної води на 10-12 год. Потім злийте воду, покладіть квасолю в товстостінну каструлю з жароміцних ручками (качатницю-гусятниця), залийте 1,5 л свіжої холодної води, доведіть до кипіння, покладіть лавровий лист, варіть 10 хв. Крок 2

запечена ФАСОЛЬ ПО-Бостонського

Злийте з квасолі відвар, зберігши його. Наріжте грудинку невеликими шматочками. Очистіть цибулину і дрібно наріжте, додайте до квасолі разом з грудинкою. Видаліть лавровий лист. Крок 3

запечена ФАСОЛЬ ПО-Бостонського

Влийте в каструлю з квасолею патоку (мед) і додайте гірчичний порошок і цукор. Поперчіть, посоліть і ретельно перемішайте. Крок 4

запечена ФАСОЛЬ ПО-Бостонського

Додайте в каструлю стільки відвару, щоб він тільки покрив квасоля. Ще раз перемішайте. Щільно закрийте кришкою і поставте каструлю в розігріту до 150 ° С духовку на 1 год. Крок 5

 запечена ФАСОЛЬ ПО-Бостонського

Вийміть каструлю і перевірте, скільки в ній рідини, розставивши квасолини, щоб утворився отвір до самого дна. Швидше за все, потрібно буде додати ще відвару – але щоб він тільки покривав квасоля. Перемішувати не потрібно. Знову закрийте каструлю кришкою і поверніть її в духовку ще на 1 ч. Крок 6

 запечена ФАСОЛЬ ПО-Бостонського

Відкрийте кришку і збільште температуру в духовці до 180 ° С. Готуйте ще приблизно 30 хв. – на поверхні повинна з'явитися рум'яна кірочка. Подавайте квасоля гарячої.

0/5 (0 Reviews)