Інгредієнти
- 400 г сухої дрібної білої квасолі
- 120 г копченої грудинки
- 3 ст. л. патоки або темного меду
- 2 ст. л. темного коричневого цукру
- 1,5 ч. л. гірчичного порошку
- 1 лавровий лист
- сіль, мелений чорний перець
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 1 велика цибулина
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Замочіть квасолю у великій кількості холодної води на 10-12 год. Потім злийте воду, покладіть квасолю в товстостінну каструлю з жароміцних ручками (качатницю-гусятниця), залийте 1,5 л свіжої холодної води, доведіть до кипіння, покладіть лавровий лист, варіть 10 хв. Крок 2
Злийте з квасолі відвар, зберігши його. Наріжте грудинку невеликими шматочками. Очистіть цибулину і дрібно наріжте, додайте до квасолі разом з грудинкою. Видаліть лавровий лист. Крок 3
Влийте в каструлю з квасолею патоку (мед) і додайте гірчичний порошок і цукор. Поперчіть, посоліть і ретельно перемішайте. Крок 4
Додайте в каструлю стільки відвару, щоб він тільки покрив квасоля. Ще раз перемішайте. Щільно закрийте кришкою і поставте каструлю в розігріту до 150 ° С духовку на 1 год. Крок 5
Вийміть каструлю і перевірте, скільки в ній рідини, розставивши квасолини, щоб утворився отвір до самого дна. Швидше за все, потрібно буде додати ще відвару – але щоб він тільки покривав квасоля. Перемішувати не потрібно. Знову закрийте каструлю кришкою і поверніть її в духовку ще на 1 ч. Крок 6
Відкрийте кришку і збільште температуру в духовці до 180 ° С. Готуйте ще приблизно 30 хв. – на поверхні повинна з'явитися рум'яна кірочка. Подавайте квасоля гарячої.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!