ЗАПІКАНКА З КАРТОПЛІ З м'ясом

Справжнє зимове блюдо повинне бути гарячим і & nbsp; ситним & nbsp; & ndash; ця запіканка якраз така. Візьміть цей рецепт за основу і & nbsp; приготуйте блюдо по своєму смаку: додайте гриби або солодкий перець, зробіть сирну корочку або використовуйте інший фарш.

Інгредієнти

Для начинки:

  • 500 г яловичого фаршу
  • 1 середня цибулина
  • 2 маленькі морквини
  • 1/2 склянки замороженої кукурудзи
  • 1/2 склянки замороженого зеленого горошку
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 склянки м'ясного бульйону або води
  • 2 ч. Л. томатної пасти
  • 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець
Для пюре:

  • 6 середніх картоплин
  • 1 маленька головка часнику
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст. л. тертого сиру
  • 1/4-1/2 склянки молока
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розріжте головку часнику навпіл поперек, трохи посоліть і & nbsp; змастіть розріз оливковою олією. Загорніть в & nbsp; фольгу і & nbsp; покладіть в & nbsp; духовку, розігріту до & nbsp; 200 & nbsp; ° С. Запікайте 20-25 хв. Крок 2 Очистіть картопля і & nbsp; відваріть в & nbsp; киплячій підсоленій воді до готовності. Крок 3

ЗАПІКАНКА З & nbsp; КАРТОПЛІ З м'ясом

Поки вариться картопля, підготуйте начинку. Очистіть цибулю, часник і & nbsp; морква. Лук наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, часник подрібніть. Розігрійте в & nbsp; сковороді оливкову олію і & nbsp; обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте часник і & nbsp; морква і & nbsp; продовжуйте смажити ще & nbsp; 3 & nbsp; хв. Потім покладіть в & nbsp; сковороду фарш і & nbsp; смажте, розбиваючи грудочки лопаткою. Крок 4 Коли фарш підрум'яниться, влийте бульйон або воду, додайте горошок і & nbsp; кукурудзу, томатну пасту і & nbsp; чебрець, приправте сіллю і & nbsp; перцем. Перекладіть начинку в & nbsp; форму для запікання. Крок 5

ЗАПІКАНКА З & nbsp; КАРТОПЛІ З м'ясом

Коли картопля буде готовий, злийте воду і & nbsp; поверніть картопля в & nbsp; каструлю, поставте на дуже слабкий вогонь. Трохи підсушіть. Видавіть в & nbsp; картопля печена часник і & nbsp; за допомогою толкушкой розімніть в & nbsp; пюре, додайте половину вершкового масла і & nbsp; сир. Потроху підливайте гаряче молоко, поки не вийде густе пюре. Приправте сіллю і & nbsp; перцем. Крок 6

ЗАПІКАНКА З & nbsp; КАРТОПЛІ З м'ясом

Перекладіть пюре на фарш і & nbsp; розрівняйте. Час, що залишився вершкове масло наріжте маленькими кубиками і & nbsp; викладіть зверху. Поставте форму в & nbsp; духовку, розігріту до 175 & nbsp; ° С і & nbsp; запікайте 30 & nbsp; хв. до & nbsp; золотистої скоринки.

0/5 (0 Reviews)