Справжнє зимове блюдо повинне бути гарячим і & nbsp; ситним & nbsp; & ndash; ця запіканка якраз така. Візьміть цей рецепт за основу і & nbsp; приготуйте блюдо по своєму смаку: додайте гриби або солодкий перець, зробіть сирну корочку або використовуйте інший фарш.
Інгредієнти
Для начинки:
- 500 г яловичого фаршу
- 1 середня цибулина
- 2 маленькі морквини
- 1/2 склянки замороженої кукурудзи
- 1/2 склянки замороженого зеленого горошку
- 2 зубчики часнику
- 1/4 склянки м'ясного бульйону або води
- 2 ч. Л. томатної пасти
- 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
- 6 середніх картоплин
- 1 маленька головка часнику
- 100 г вершкового масла
- 2 ст. л. тертого сиру
- 1/4-1/2 склянки молока
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розріжте головку часнику навпіл поперек, трохи посоліть і & nbsp; змастіть розріз оливковою олією. Загорніть в & nbsp; фольгу і & nbsp; покладіть в & nbsp; духовку, розігріту до & nbsp; 200 & nbsp; ° С. Запікайте 20-25 хв. Крок 2 Очистіть картопля і & nbsp; відваріть в & nbsp; киплячій підсоленій воді до готовності. Крок 3
Поки вариться картопля, підготуйте начинку. Очистіть цибулю, часник і & nbsp; морква. Лук наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, часник подрібніть. Розігрійте в & nbsp; сковороді оливкову олію і & nbsp; обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте часник і & nbsp; морква і & nbsp; продовжуйте смажити ще & nbsp; 3 & nbsp; хв. Потім покладіть в & nbsp; сковороду фарш і & nbsp; смажте, розбиваючи грудочки лопаткою. Крок 4 Коли фарш підрум'яниться, влийте бульйон або воду, додайте горошок і & nbsp; кукурудзу, томатну пасту і & nbsp; чебрець, приправте сіллю і & nbsp; перцем. Перекладіть начинку в & nbsp; форму для запікання. Крок 5
Коли картопля буде готовий, злийте воду і & nbsp; поверніть картопля в & nbsp; каструлю, поставте на дуже слабкий вогонь. Трохи підсушіть. Видавіть в & nbsp; картопля печена часник і & nbsp; за допомогою толкушкой розімніть в & nbsp; пюре, додайте половину вершкового масла і & nbsp; сир. Потроху підливайте гаряче молоко, поки не вийде густе пюре. Приправте сіллю і & nbsp; перцем. Крок 6
Перекладіть пюре на фарш і & nbsp; розрівняйте. Час, що залишився вершкове масло наріжте маленькими кубиками і & nbsp; викладіть зверху. Поставте форму в & nbsp; духовку, розігріту до 175 & nbsp; ° С і & nbsp; запікайте 30 & nbsp; хв. до & nbsp; золотистої скоринки.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!