Десерт без випічки


            Десерт без випічки

Інгредієнти:

На 8 порцій
вершки 0,5 л
шоколад темний 100 г
яйця 2 шт
какао 2 ч.л.
желатин 2 ст.л.
клубніка  300 г
печиво до кави 200 г
горіхи 0,5 скл.

Смачний десерт з шоколадом, полуницею і печивом. Рецепт з фото.

Це один з дуже смачних рецептів десертів. Ніжний вершково – шоколадний крем, печиво, горіхи, клубніка. Приголомшливе поєднання – в міру солодкий, чудовий шоколадно-полуничний смак. В мене в морозилці було трохи полуниці. От і вирішила зробити смачний десерт. Мої маленькі солодкоїжки були в захваті! ))) Такий десерт без випічки чудово підійде для романтичної вечері на День Валентина.

Як приготувати десерт без випічки

Спочатку, для десерту, приготуємо клубніку. Як я вже казала вище, у мене була заморожена, подрібнена клубніка з цукром. Треба тільки додати до неї желатин, щоб полунична маса загусла. 1 ст.л. желатину залити 0,5 скл. кип’ятку, розмішати до розчинення. Додати в полуницю, перемішати. Залишити застигати в прохолодному місці.

Тим часом, робимо вершково-шоколадний крем. Для цього беремо антипригарну каструлю. Виливаємо туди вершки, додаємо подрібнений чорний шоколад. Ставимо на маленький вогонь, доки шоколад не розчиниться та маса н стане однорідною. До теплої шоколадної маси додаємо 2 жовтки + 2 ст.л. цукру, збиті вінчиком.Швидко перемішуємо вінчиком все разом. Збиваємо 2 білки в густу піну. Додаємо до них 2 ч.л. какао, ще збиваємо. По ложці додаємо білки в шоколадно-вершкову суміш, перемішуючи вінчиком. Окремо заливаємо 1 ст.л. желатину 0,5 скл кип”ятку. Перемішуємо до розчинення желатину. Вливаємо в шоколадну масу. Розливаємо в форми, наповнюючи на 1/3. Ставимо у холодильник. Суміш, що залишилась, залишаємо при кімнатній температурі, щоб вона застигала повільніше.

Коли шоколадний крем у формах трохи загусне, викладаємо шар подрібненого печива + подрібнені грецькі горіхи. На горіхи викладаємо ледь загуслу полуницю. Зверху на полуницю знову викладаємо шоколадний крем. Прикрашаємо за бажнням. У мене на фото – це полуничні цукерки.

Ставимо у холодильник до повного застигання. Все, смачний десерт готовий! Насолоджуйтесь!

0/5 (0 Reviews)