Заливне з курки

Інгредієнти:

куряче філе 600 г
вода 2 л
морква 2 шт.
цибуля 1 шт.
лавровий лист 2 шт.
перець горошок
духмяний перець
сіль за смаком
кукурудза консерв. 1/2 б.
оливки 1/2 б.
яйця перепелині 6-7 шт.
журавлина сушена 20 г
желатин 2 п.

Пропоную приготувати оригінальну холодну закуску на святковий стіл – заливне із курки. Все дуже просто та дуже смачно. В рецепті багато різноманітних інгредієнтів, які чудово між собою поєднуються. Це куряче м”ясо, перепелині яйця, журавлина, оливки…. Всі складники в заливному викладаються шарами. Виглядає дуже гарно та яскраво. Це чудова святкова закуска!

Як приготувати

Зварити бульйон з курячого філе з морквою, цибулею та спеціями за смаком. М”ясо та моркву вийняти. Розсіл перецідити через марлю, щоб він був прозорий.

Окремо, у 200 мл води розчинити 2 п(50 г) желатину. Влити розчинений желатин у решту розсолу, перемішати.

На дно форми налити трішки охолодженого росолу. Охолодити, щоб застиг. Для пришвидшення процесу застигання, я клала форму з заливним у морозильну камеру. Маємо розуміти, що кожен наступний шар заливного можна викладати у форму тілки тоді коли застигне попередній. Отже перший шар – перепелині яйця, порізані навпіл. Другий – оливки, порізані колечками. Третій – кукурудза. Далі – відварена морква. Я нарізала її кружельцями та вирізала невеликі квіточки. Потім викладаємо сушену журавлину, ошпарену кип”ятком. І на завершення викладаємо подрібнене куряче м”ясо та заливаємо рештою окропу. Ставими в холодильник, щоб заливне добре застигло.

Коли заливне застигло, ставимо його у формі на кілька секунд в окріп. Виймаємо з кип”ятка, обережно перевертаємо та забираємо форму.

Заливне готове! Смачного!

0/5 (0 Reviews)