Інгредієнти:
куряче філе | 600 г |
вода | 2 л |
морква | 2 шт. |
цибуля | 1 шт. |
лавровий лист | 2 шт. |
перець горошок | |
духмяний перець | |
сіль | за смаком |
кукурудза консерв. | 1/2 б. |
оливки | 1/2 б. |
яйця перепелині | 6-7 шт. |
журавлина сушена | 20 г |
желатин | 2 п. |
Пропоную приготувати оригінальну холодну закуску на святковий стіл – заливне із курки. Все дуже просто та дуже смачно. В рецепті багато різноманітних інгредієнтів, які чудово між собою поєднуються. Це куряче м”ясо, перепелині яйця, журавлина, оливки…. Всі складники в заливному викладаються шарами. Виглядає дуже гарно та яскраво. Це чудова святкова закуска!
Як приготувати
Зварити бульйон з курячого філе з морквою, цибулею та спеціями за смаком. М”ясо та моркву вийняти. Розсіл перецідити через марлю, щоб він був прозорий.
Окремо, у 200 мл води розчинити 2 п(50 г) желатину. Влити розчинений желатин у решту розсолу, перемішати.
На дно форми налити трішки охолодженого росолу. Охолодити, щоб застиг. Для пришвидшення процесу застигання, я клала форму з заливним у морозильну камеру. Маємо розуміти, що кожен наступний шар заливного можна викладати у форму тілки тоді коли застигне попередній. Отже перший шар – перепелині яйця, порізані навпіл. Другий – оливки, порізані колечками. Третій – кукурудза. Далі – відварена морква. Я нарізала її кружельцями та вирізала невеликі квіточки. Потім викладаємо сушену журавлину, ошпарену кип”ятком. І на завершення викладаємо подрібнене куряче м”ясо та заливаємо рештою окропу. Ставими в холодильник, щоб заливне добре застигло.
Коли заливне застигло, ставимо його у формі на кілька секунд в окріп. Виймаємо з кип”ятка, обережно перевертаємо та забираємо форму.
Заливне готове! Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!