Домашній селедець у томаті

Інгредієнти:

оселедець 1 кг
морква 3 шт.
цибуля 3-4  шт.
оцет 100 г
олія 100 г
сіль 1 ст.л.
цукор 1 дес.л.
томатна паста 2 ст.л.
вода 1,5 скл.
перець 4-5 шт.
коріандр 0,5 ч.л.
лавр.лист 2 шт.

І їли ми звичайний оселедець, поки не дізнались про оселедець, маринований з  томатною пастою.))))Так-так, саме так і було. Маринад для оселедця завжди готували за звичним рецептом – всі задоволені. Але якось на роботі, я спробувала оселедець, маринований з томатом. І який смачний!!! Я була приємно здивована. Тому, відразу ж попросила рецепт і вирішила приготувати цю смачну страву при першій нагоді. Тепер всі мої рідні просять готувати оселедець тільки в томаті. Дуже смачно. Крім того, за цим рецептом можна готувати і морожений оселедець.

Як приготувати

Оселедець почистити від шкіри і кісток, порізати шматочками. Цибулю порізати кільцями. Моркву порізати “соломкою”.

Маринад для оселедця.

На 1 кг риби : 100 г оцту, 100 г олії, 1 ст.л. солі, 1 десертна л. цукру, 2 ст.л. томатної пасти, 1,5 скл. кип”яченої води, 4-5 горошин духм”яного перцю, 2 лаврових листки, 0,5 ч.л. цілого коріандру. Все закип”ятити, накрити кришкою, остудити.

Викладати у банку шарами:  цибуля – оселедець – морква – і т.д.. Залити охолодженим маринадом. Залишити  у холодильнику мін. на 2 доби, щоб риба промаринувалася.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)