Як приготувати паску “Баранчик”

Інгредієнти:

Тісто для паски
молоко 0,5 л.
дріжджі свіжі 50 г
цукор 0,5 скл.
білки 3 шт.
сметана 2 ст.л.
мука 4 скл.
жовтки 3 шт.
ванільний цукор 12 г
олія 2 ст.л.
кокосова стружка 100 г
чорнослив 50 г

Багато хто з нас пам’ятає з дитинства паску у вигляді баранчика. Ця популярність на дитячі паски існує вже давно. Я в дитинстві найбільше любила святити в своєму маленькому кошичку гарненьку паску-баранчика, яку приготувала для мене бабуся. Зараз сама печу своїм діткам такі пасхальні овечки. І ця справжня, якісна, чавунна форма для випікання паски дісталась мені від бабусі. Мушу сказати, що баранчик у мене вдався такий, як в бабусі, далеко не з першого разу)))Хто пробував пекти таку дитячу паску – мабуть зрозуміє.) Хочу поділитись і з Вами своїм досвідом як спекти паску баранчика. Насправді, нічого складного, хоча певні тонкощі все ж таки є.

Як приготувати паску

 Для паски у вигляді овечки потрібне дріжджове тісто, як і для будь-якої іншої паски. Можете використовувати всі Ваші улюблені рецепти паски. Цього року я робила для дітей паску з чорносливом та кокосом. такий рецепт нам всім дуже сподобався, рекомендую спробувати для різноманітності.

Тісто. У ледь-теплому молоці розчинити дріжджі. Додати цукор та ваніль, розмішати. Додати жовтки та 2 скл. муки. Замісити рідке тісто. Залишити на 30-40 хв. у теплому місці. Додати збиті білки, олію, сметану та ще 1,5 скл. муки. Добре вимісити. Окремо вимити чорнослив, залити кип’ятком, відцідити та обсушити. Додатидо до тіста кокосову стружку та порізаний чорнослив. Залишити на 1,5 год, щоб тісто підійшло. 

Форму для паски добре змастити маргарином. Викласти невеличкий шматочок тіста у кожну половину форми, розподілити та залишити підходити на 20-30 хв. Обережно з’єднати дві половинки нашого баранчика, закріпити. Випікати у розігрітій до 200 град духовці. Форму з тістом кладемо в духовку так, щоб барначик “лежав” на боці. Якщо випікати його “стоячи”, то голова може “запасти” в середину. Час випікання – приблизно 45-50 хв. Чавунна форма довго нагрівється, але і довго тримає температуру. Виймаємо з духовки. Залишаємо на 10-15 хв, щоб форма трохи охолола. Відкриваємо та обережно виймаємо паску. Якщо тісто трохи вилізло “по шву” форми – обережно відрізаємо ножем. Робимо очі та за бажанням прикрашаємо баранчика стрічкою.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)