Паска з цукатами

Інгредієнти:

Тісто для паски
молоко 1 л.
дріжджі свіжі 100 г
цукор 1 скл.
сіль щіпка
масло 2 ст.л.
мука 5-6 скл.
жовтки 8 шт.
ванільний цукор 12 г
олія 3 ст.л.
лимонна цедра 1,5 ст.л.
цукати 300 г
Білкова глазур
білок 1 шт.
цукор-пудра 1 скл.
харчові барвники 2 шт.

Українска паска буває дуже різноманітна. Рецептів паски існує незліченна кількість. Я пропоною свій рецепт паски з цукатами – смачної, пухкої та гарної. Тісто для паски з цукатами я приготувала на молоці, безопарне. Така паска добре підростає та вдається високою. Ось рецепт з фото.

Як приготувати

Тісто для паски. Дріжджі розчинити у ледь-теплому молоці. Додати щіпку солі, цукор, ваніль, жовтки, 2 скл. муки та збити все міксером чи вінчиком, щоб не було комочків. Тоді додати розтоплене масло, олію та розмішати все до однорідності. Додати ще 3 скл. муки та замісити тісто. Вона має бути не надто твердим. Додати цедру з 1 лимона, вимісити. Додати цукати, знову вимісити. Залишити підходити тісто на 1,5 год. Після цього тісто зім’яти та знову залишити підходити ще на 1 год. Вимісити тісто ще раз.

Руки змочити олією та викласти тісто у форми для паски, змащені жиром. Залишити підходити у формах на 30 хв. Змастити збовтаним жовтком та випікати у розігрітій до 190 град. духовці близько 45 хв – 1 год, залежно від розміру форми.

Готову паску за бажанням можна прикрасити білковою глазур’ю. Рецепт глазурф для паски простий і звичний. 1 білок+ 1 скл. цукрової пудкри розмішати та збити міксером до білого.

Я викорситала також харчові барвники, які додала у білкову глазур. З допомогою целофанового кулька з невеличким отвором на кінчику, нанесла візерунок на паску, як видно на фото. Залишила підсохнути. Паска готовова.

Смачного! Веселих Великодніх Свят!

0/5 (0 Reviews)