Інгредієнти:
| Тісто для паски | |
|---|---|
| молоко | 1 л. |
| дріжджі свіжі | 100 г |
| цукор | 1 скл. |
| сіль | щіпка |
| масло | 2 ст.л. |
| мука | 5-6 скл. |
| жовтки | 8 шт. |
| ванільний цукор | 12 г |
| олія | 3 ст.л. |
| лимонна цедра | 1,5 ст.л. |
| цукати | 300 г |
| Білкова глазур | |
| білок | 1 шт. |
| цукор-пудра | 1 скл. |
| харчові барвники | 2 шт. |
Українска паска буває дуже різноманітна. Рецептів паски існує незліченна кількість. Я пропоною свій рецепт паски з цукатами – смачної, пухкої та гарної. Тісто для паски з цукатами я приготувала на молоці, безопарне. Така паска добре підростає та вдається високою. Ось рецепт з фото.
Як приготувати
Тісто для паски. Дріжджі розчинити у ледь-теплому молоці. Додати щіпку солі, цукор, ваніль, жовтки, 2 скл. муки та збити все міксером чи вінчиком, щоб не було комочків. Тоді додати розтоплене масло, олію та розмішати все до однорідності. Додати ще 3 скл. муки та замісити тісто. Вона має бути не надто твердим. Додати цедру з 1 лимона, вимісити. Додати цукати, знову вимісити. Залишити підходити тісто на 1,5 год. Після цього тісто зім’яти та знову залишити підходити ще на 1 год. Вимісити тісто ще раз.
Руки змочити олією та викласти тісто у форми для паски, змащені жиром. Залишити підходити у формах на 30 хв. Змастити збовтаним жовтком та випікати у розігрітій до 190 град. духовці близько 45 хв – 1 год, залежно від розміру форми.
Готову паску за бажанням можна прикрасити білковою глазур’ю. Рецепт глазурф для паски простий і звичний. 1 білок+ 1 скл. цукрової пудкри розмішати та збити міксером до білого.
Я викорситала також харчові барвники, які додала у білкову глазур. З допомогою целофанового кулька з невеличким отвором на кінчику, нанесла візерунок на паску, як видно на фото. Залишила підсохнути. Паска готовова.
Смачного! Веселих Великодніх Свят!






























Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!