Пряники на День Валентина

Інгредієнти:

Тісто 
мед 2 ст.л.
цукор 1 скл.
маргарин 125 г
ванільний цукор 1 ч.л.
сметана 2 ст.л.
мука 2,5 скл.
яйця 1 шт.
порошок до печива 1 п.
какао 3 ст.л.
імбир сушений 1 ч.л.
кориця 1 ч.л.
цедра апельсину з 1/2 шт.
Глазур
білок 1 шт
цукор-пудра  1 скл.
харчові барвники 4 шт

Подарунки на День Валентина своїми руками. Розпис пряників.

Не знаєте що подарувати Коханому на День Валентина? Пропоную зробити цікавий подарунок своїми руками – домашні пряники. В мене виникла цікава ідея щодо їх оформлення  – зробити такі собі “пряники для дорослих”)) Можливо, це не зовсім універсальний варіант подарунка на День Святого Валентина. Але, я впевнена, що вже точно оригінальний! Такими пряниками Ви приємно здивуєте свою кохану людину! Звичайно, розпис пряників – справа клопітка, але, разом з тим, дуже творча. І результат вартий того, щоб трішки постаратись. Насправді, все не так складно, як здається. Достатньо мати звичайні підручні засоби, харчові барвники та, найголовніше – бажання. Ось покрокові фото та опис.

Як приготувати пряники.

Тісто. 2 ст.л. меду + 1 скл. цукру + 1п. ванільного цукру + 2 ст. л.сметани + 125 г маргарину  розтопити на маленькому вогні, помішуючи, до однорідності. Але, щоб суміш не була надто гарячою, більше 60 град. Додати яйце, швидко збити вінчиком. Додати 1 ст.л. горілки, муку + прошок до печива + 3ст.л. какао + сушений імбир + корицю + цедру з 1/2 апельсина чи лимона. Замісити не дуже густе тісто. Воно має прилипати до рук. Поставити на холод на 1 годину. Коли тісто охолоне, стане твердим. Ще раз добре вимісити. Тісто буде еластичним. 

Розкачати товщиною не більше 0,5 см.

Тепер робимо пряник у вигляді жіночого торсу в корсеті. Для цього вирізаємо ножем прямокутник, розміром приблизно 10*15 см. Обрізаємо краї, як на фото, формуючи силует жночого тіла. Можна попереднньо виготовити трафарет з картону, або нанести малюнок на тісто зубочисткою, а тоді вже вирізати по контуру. Але я робила все “на око”. 

Для того, щоб зробити пряники з жіночною білизною , вирізаємо ворму сердечок. Я зробила це формами-сердечками.

Викладаємо пряники на деко, застелене пергаментом. Пекти потрібно 5-10 хв, залежно від товщини тіста, при температурі 190 град. Не пересушіть! Пряники печуться дуже швидко.

Залишилось найцкавіше – розпис пряників. 

Робимо білкову глазур для пряників. Я завжди користуюсь одним і тим же перевіреним рецептом.(дивіться тут).

Готовій глазурі потрібно надати червоний та чорний колір. Робимо це з допомогою харчових барвників. Для носиченого кольору, їх потрібно розчинити у невеликій кількості води (1 ст. л. на 1 п. барвника).

Як змішувати кольори.

яскраво-червоний = червоний 1ч + жовтий1/4ч

чорний, сірий = синій 1 ч.+ червоний 1 ч. + зелений 1ч.

бежевий = коричневий 1 ч. + червоний 1/8 ч.

Ці пропорції вказані для порошкоподібних харчових барвників “Квітень”.

Рописуємо пряники.

Наносити глазур на пряники можна з допомогою спеціального кондитерського шприца, або звичайного целофанового кулька, зробивши в кутику отвір голокою. Також наносимо клазур за допомогою пензликів різного розміру. А зовсім тоненькі лінії та контури я робила  тоненьким пензликом для художнього манікюру)). Дрібненькі крапочки ставила з допомогою зубочистки. Спочатку зробила фон. Бежевим замалювала “частинки тіла”. Темно-сірим, червоним та білим зробила “білизну”. Залишила, щоб глазур засохла. Тоді з допомогою тоненького пензлика, чорним барвником, обвела контури. Також, тоненьким пензликом зробила орнамент на “білизні” білковою глазурью. Зубочистку вмокала у чорну глазур і робила маленькі крапочки. Пезликом намалювала “трусики”, розфарбувала “шкіряні вставки” на корсеті чорним харчовим барвником. Червоним кандуріном надала блиску “білизні”. Залишила пряники до повного застигання. Через кілька годин, готові прянки потрібно покласти у коробку чи загорнути у целофановий кульок.

Мені дуже сподобалось розписувати пряники. Сподіваюь, Вам також сподобається! 

Всіх закоханих з Днем Святого Валентина! Приємних Вам сюрпризів на свято!))

0/5 (0 Reviews)