Інгредієнти:
свиняча шия | 2 кг |
сіль | 1,5 ч.л. |
спеції | за смаком |
цибуля | 4-5 шт. |
оцет | 1 ст.л |
вода | 0,5 скл. |
Наш улюлений шашлик – це шашлик зі свинини, а саме зі свинячої шиї. Мариную м’ясо для шашлика вже багато років за цим простим рецептом. Для шашликів я обираю свіжу, не морожену, свинячу шию. У нас ще її називають карківка. М’ясо досить жирне, тому шашлик виходить соковитим. А завдяки маринаду – м’якеньким та ароматним. Це мій улюблений рецепт шашлика. Спробуйте!
Як приготувати
М’ясо замочити у холодній воді на 1 год. Воду злити, добре промити карківку у проточній воді. Порізати досить великими шматками, приблизно 5*5 см. Викласти у посуду з кришкою. Посолити, перемішати. Додати спеції для шашлика – у мене суміш трав, яку спеціально готують на ринку. Перемішати. Потерти 2 цибулі на дрібному терку, додати до шашлика, перемішати. Ще 2 цибулі порізати грубими кільцями, викласти на м’ясо. У півсклянки холодної кип’яченої води додати 1 ст.л. оцту, перемішати та полити шашлик. Все перемішати ще раз. Накрити кришкою та мринувати у холодильнику щонайменше 6 годин.Чим більше маринуємо, тим краще. Ідельно – 1 добу.
Мариноване м’ясо насиляємо на шампур, чергуючи з кільцями цибулі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!