Варення з абрикосів дольками

Інгредієнти:

абрикоси  2 кг
цукор 1 кг
лимонна кислота  1/4 ч.л.

Абрикоси дуже добре підходять для приготування варення та джемів. Я люблю варення з абрикос половинками. Таке варення використовую в основному як соус для млинців, налисників, оладок, сирників. Також додаю його до домашнього йогурта. А самі половинки абрикосів з варення – до пляцків чи іншої солодкої випічки. Варення з абрикосів у мене виходить не густе, але дуже смачне, ароматне, відчуваєтьсяя смак свіжих абрикосів. Рецепт простий, превірений роками) Спробуйте!

Як приготувати

Для початку, хочу зауважити, що смак варення залежить від самих абрикосів. Для варення краще брати дрібніші абрикоси червонуватого кольору та добре достиглі. Тоді варення вийде дуже смачним, запашним та матиме яскраво-оранжевий колір. Зелені неспілі абрикоси можуть дати гіркоту та бути твердуватими. Блідо-жовті абрикоси зазвичай розварюються, тому варення дольками не вийде. Також, дрібні сорти абрикос краще зберігають аромат в банці.

Отже, беремо 2 кг абрикосів, миємо, відділяємо кісточки. Засипаємо цукром та залишаємо на 2-3 год, щоб абрикоси пустили сік. Далі додаємо 1/4 ч.л. лимонної кислоти, перемішуємо та ставимо на маленький вогонь. Кип’ятити 5 хв, помішуючи. Зняти піну та залишити наше варення до повного вистигання (я залишаю на ніч). Далі так само варимо ще раз 5 хв. Набираємо гаряче варння в стрилізовані банки та закатуємо стерилізованими кришками. Кутати не потрібно.

Варення на зиму готове! Смачного!

5/5 (1 Review)