Вареники з маком

Інгредієнти:

мак 100 г
горіхи грецькі 1/4 скл
яйце 1 шт
масло 2 ст.л.
цукрова пудра 3 ст.л.
мука 2 скл
вода 2/3 скл
мед 3 ст.л.

Про цей оригінальний рецепт вареників з маком дізналась від своєї сусідки, яка родом з Закарпаття. Вона розповідає, що на Святвечір, у їхній сім’ї готують вареники з різними пісними начинками, зокрема, вареники з маком. Мені дуже сподобалась сама ідея – зробити для вареників начинку з маком. І я не помилилась – вийшла дуже смачна пісна страва. Начинка солодка, ніжна, соковита. Правда, робила я все по-своєму, бо детально рецепт не розпитала. Моїм рідним дуже сподобались такі вареники. Тепер буду їх готувати часто. І Вам рекомендую спрбувати!

Як приготувати

Начинка з маку. Мак запарити.(Тут рецепт як запарити мак) Охолодити, додати цукрову пудру, білок яйця, подрібнені грецькі горіхи, м’яке масло. Все ретельно перемішати. Начинка готова.

Тісто для вареників.Я зробила звичайне тісто,яке готую завжди для вареників. Мука, жовток, вода. Замісила туге тісто.

Розкачала приблизно 3 мм. Вирізала склянкою невеликі крежечки. Зліпила вареники. У воду для вареників додала трохи цукру. Відварила (приблизно 5 хв). Вийняла з окропу, промила, щоб не злипались. Змастила гарячі варенички 1 ст. л. розтопленого масла.

Подавати вареники з маком потрібно з медом. Він ідеально підкреслює смак макової начинки. Або, якщо у Вас нема меду, можна полити сиропом, джемом чи посипати цукровою пудрою. Смачного!

0/5 (0 Reviews)