ФІЛЕ СУДАКА з мусом з зеленим горошком і СЕЗОННИМИ овочами

Судак – риба приємна в усіх відношеннях: не володіє яскраво вираженим запахом, як деякі річкові особини, некостлявая, з ніжним м'ясом. Філе судака і готувати приємно і є. А гарнір з овочів і пюре додати судака яскравих фарб, але не зайвих калорій.

Інгредієнти

  • судак, філе – 520 г
  • масло оливкове – 40 г
  • чебрець – 3 г
  • квасоля стручкова – 120 г
  • томати черрі – 160 г
  • сіль – 8 г
  • часник – 12 г
  • масло вершкове – 40 г
  • картопля в мундирі – 160 г
  • мус з горошку – 280 г
  • соус сальса – 80 г
  • бурякова пудра – 4 г

Для мусу з горошку:

  • горошок – 800 г
  • слівкі- 200 г
  • масло вершкове – 50 г
  • цукор-10 г
  • соль- 10 г
  • ксантан- 2г
  • м'ята свіжа – 20г
  • перець чілі- 10 г

Для сальси:

  • корнішони – 150 г
  • в'ялені томати- 150 г
  • масло растітельное- 400 г
  • бальзамик білий-300 г
  • перцева паста Чілі- 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Філе судака замаринувати в оливковій олії з чебрецем і обсмажити спочатку на шкірі до золотистої хрусткої скоринки, потім перевернути і смажити на іншій стороні, поки м'якоть не перестане бути прозорою. Крок 2 Картоплю відварити. Квасоля бланшувати до напівготовності в окропі, обсмажити на розпеченій сковорідці разом з відвареною картоплею, томатами черрі, додати сіль, часник і вершкове масло. Крок 3 Зелений горошок бланшувати в молоці, додавши чилі, мед і м'яту. Потім подрібнити блендером в пюре Крок 4 Викласти на тарілку мус, малюючи сферу, в центр помістити обсмажені овочі, зверху судака і додати трохи сальси з маринованих молодих огірочків, в'ялених томатів оливкового масла і спецій. Посипати тарілку бурякової пудрою. До речі

Рецепт надано Андрієм Лазарєвим, шеф-кухарем ресторану Magellan

0/5 (0 Reviews)