Ця закуска хороша тоді, коли вам хочеться здивувати народ чимось нестандартним, але все-таки не дуже екзотичним. Особливо зручно готувати її на наступний день після того, як ви робили запечену курку і у вас залишилося трохи готового курячого м'яса. І не забудьте подати до кульок приправу чатні, її можна купити в азіатському відділі великого супермаркету або зробити самим.
Інгредієнти
- 200 250 г філе готової курки
- 1 ст. л. готової приправи чатні з манго плюс ще для подачі
- 150 г м'якого вершкового сиру (типу «Філадельфія» або «Альметте»)
- 2 ст. л. густого натурального йогурту
- 1 ст. л. порошку каррі
- середня жменю горіхів (мигдаль або кешью)
- 1 невеликий кокос
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Кокос розколіть, частина очистіть від коричневої шкірки і натріть на дрібній тертці. У вас повинно вийти від 1/2 до 3/4 склянки. Розкладіть натертий кокос на паперових рушниках в 1 шар і дайте трохи підсохнути, поки ви готуєте кульки. Крок 2 Дрібно наріжте куряче філе. Дуже дрібно порубати горіхи – ножем або блендером. Розімніть сир з йогуртом виделкою. Крок 3 Змішайте куряче філе, сир з йогуртом, чатні, горіхи і каррі. Добре перемішайте масу до однорідності. Зачерпуючи її столовою ложкою, формуйте кульки розміром з волоський горіх. Обваляйте їх в кокосовій стружці. Крок 4 Поставте блюдо з курячими кульками в холодильник на 2 ч. Подавайте з чатні. До речі
Щоб приготувати чатні, купите 2 незрілих манго. Очистіть від шкірки, зріжте з кісточки, м'якоть нарізати невеликими кубиками. Наріжте пір'ям пару невеликих цибулин шалот, дрібно порубати 2 чилі (червоних або зелених), 3 см свіжого кореня імбиру і 2 & ndash; 3 зубчики часнику. Обсмажте чилі, цибуля, часник і імбир в невеликій кількості рослинного масла до м'якості. Додайте манго, 1/2 склянки оцту (яблучного, рисового або білого винного) і 2 & ndash; 3 ст. л. меду або коричневого цукру. Доведіть до кипіння і тушкуйте на невеликому вогні до загусання. Посоліть і поперчіть за смаком. Остудіть і зберігайте в закритій банці в холодильнику до 10 днів.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!