Курячі ШАРИКИ З КОКОСОМ І КАРРИ

Ця закуска хороша тоді, коли вам хочеться здивувати народ чимось нестандартним, але все-таки не дуже екзотичним. Особливо зручно готувати її на наступний день після того, як ви робили запечену курку і у вас залишилося трохи готового курячого м'яса. І не забудьте подати до кульок приправу чатні, її можна купити в азіатському відділі великого супермаркету або зробити самим.

 КУРЯЧІ ШАРИКИ З КОКОСОМ І КАРРИ

Інгредієнти

  • 200 250 г філе готової курки
  • 1 ст. л. готової приправи чатні з манго плюс ще для подачі
  • 150 г м'якого вершкового сиру (типу «Філадельфія» або «Альметте»)
  • 2 ст. л. густого натурального йогурту
  • 1 ст. л. порошку каррі
  • середня жменю горіхів (мигдаль або кешью)
  • 1 невеликий кокос

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Кокос розколіть, частина очистіть від коричневої шкірки і натріть на дрібній тертці. У вас повинно вийти від 1/2 до 3/4 склянки. Розкладіть натертий кокос на паперових рушниках в 1 шар і дайте трохи підсохнути, поки ви готуєте кульки. Крок 2 Дрібно наріжте куряче філе. Дуже дрібно порубати горіхи – ножем або блендером. Розімніть сир з йогуртом виделкою. Крок 3 Змішайте куряче філе, сир з йогуртом, чатні, горіхи і каррі. Добре перемішайте масу до однорідності. Зачерпуючи її столовою ложкою, формуйте кульки розміром з волоський горіх. Обваляйте їх в кокосовій стружці. Крок 4 Поставте блюдо з курячими кульками в холодильник на 2 ч. Подавайте з чатні. До речі

Щоб приготувати чатні, купите 2 незрілих манго. Очистіть від шкірки, зріжте з кісточки, м'якоть нарізати невеликими кубиками. Наріжте пір'ям пару невеликих цибулин шалот, дрібно порубати 2 чилі (червоних або зелених), 3 см свіжого кореня імбиру і 2 & ndash; 3 зубчики часнику. Обсмажте чилі, цибуля, часник і імбир в невеликій кількості рослинного масла до м'якості. Додайте манго, 1/2 склянки оцту (яблучного, рисового або білого винного) і 2 & ndash; 3 ст. л. меду або коричневого цукру. Доведіть до кипіння і тушкуйте на невеликому вогні до загусання. Посоліть і поперчіть за смаком. Остудіть і зберігайте в закритій банці в холодильнику до 10 днів.

0/5 (0 Reviews)