Галантином із курки

Галантин-блюдо, приготоване з пісного м’яса з додаванням яєць, спецій і делікатесів. Робити його непросто, але результат перевершує всі очікування і ви легко можете поставити ваш твір на будь-який святковий стіл, від весільного до ювілейного. Якщо ви освоїте цей рецепт, вважайте себе професіоналом.

Інгредієнти

Починайте готувати за 14 год до подачі

  • 1 патрання курка вагою 2,5 кг
  • 350 г м’якоті телятини з задньої ноги
  • 2 великих філе курячої грудки
  • 3-4 гілочки чебрецю
  • 1 велике яйце
  • 1 велика цибулина
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 великі жмені очищених фісташок
  • 3 ст. л. сухого білого вина
  • 15 г желатину
  • 350 мл курячого бульйону
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

галантином із курки

Курку розрізати вздовж по спинці, вийміть кістки. Натріть з усіх боків сіллю і перцем, збризніть білим вином, накрийте, залиште на 15 хв. Крок 2 Для начинки м’якоть телятини наріжте невеликими кубиками. Зніміть листочки чебрецю з гілочок. Куряче філе разом з цибулею пропустіть через м’ясорубку, додайте телятину, чебрець, яйце і розм’якшене вершкове масло. Приправте сіллю і перцем, покладіть фісташки, перемішайте. Крок 3

галантином із курки

Покладіть оброблену курку шкірою вниз на складену вдвічі плівку. Поперчіть. У центр викладіть начинку. Поверніть курку конвертом, підгинаючи краю з чотирьох сторін. Загорніть в плівку, а потім в рушник (воно потрібно для того, щоб плівка не прилипла до дна каструлі). Покладіть в каструлю, залийте окропом так, щоб курка була повністю закрита. Посоліть, на середньому вогні доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні 40-50 хв.

Крок 4 Акуратно вийміть галантин з бульйону, помістіть в глибоку посудину. На галантин, не розгортаючи його, покладіть дошку, а на неї – вантаж вагою 1,5-2 кг. Остудіть і поставте в холодильник на 10 год.

Крок 5 Замочите желатин в курячому бульйоні на 10 хв., Потім нагрійте на водяній бані до повного розчинення, весь час помішуючи. Галантин вийміть з рушника і плівки, покладіть в форму такого ж розміру і залийте бульйоном з желатином. Поставте в холодильник на 20-30 хв. Подавайте холодним, нарізавши скибками.

0/5 (0 Reviews)