Касата

На Сицилії без Касата не обходиться жодне свято. Три роки тому, відпочиваючи в курортному містечку недалеко від Палермо, ми спостерігали забавну картину. Місцеві жителі грали в нашому готелі свою сицилійську весілля. У центрі майданчика стояли наречений і наречена, а до них тягнулася нескінченна черга гостей з поздоровленнями і подарунками (в основному конвертиками). Приблизно чверть запрошених були літні жінки в строгих чорних сукнях, які тримали в руках підноси, накриті білосніжними серветками. Там були Касата, спечені спеціально для молодих. Боже, як нам хотілося це спробувати!

Касата

Інгредієнти

Для начинки: < ul>

  • 500 г рікотти
  • 20 г желатину
  • 3 ст. л. вершків жирністю 33%
  • 1,5 ст. л. цукрової пудри
  • 60 г очищеного мигдалю
  • 200 г різних цукатів
  • Для тіста: < ul>

  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 1 стакан цукру
  • 1/2 ч. л. ванільного цукру
  • 6 яєць
  • 2/3 склянки борошна
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю
  • щіпка солі
  • колотий лід
  • вино марсала
  • Для прикраси:

    • 100 мл вершків жирністю 33%
    • 3 ст. л. цукрової пудри
    • цукати
    • молочний або гіркий шоколад

    < h2 class = "recipe__ingredient-title"> Покроковий рецепт приготування

    Крок 1 Для тесту в мисці розтопіть вершкове масло, додайте сіль, цукор, ванільний цукор і яйця. Поставте на водяну баню на велику каструлю з невеликою кількістю слабко киплячої води і збивайте віночком, поки не з'явиться піна. Відразу ж переставте миску в ємність, наповнену льодом, і збивайте 10 хв. Додайте просіяне борошно і крохмаль. Акуратно перемішайте. Крок 2 Дно круглої форми для випічки накрийте промасленим пергаментом. Влийте 1/3 тесту і поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 20 хв. Покладіть готовий корж на решітку остигати. Так само спечіть ще 2 тонких коржа. Остиглі коржі просочіть марсалой. Крок 3 Для начинки желатин замочіть в невеликій кількості холодної води на 20 хв., Потім прогрійте на водяній бані з вершками до повного розчинення, заважаючи віночком. Рікотту протріть через сито, розітріть з цукровою пудрою. З'єднайте рикотту з желатином, ретельно вимішайте. Цукати і мигдаль дрібно наріжте і додайте в рикотту. Перемішайте і поставте крем в холодильник на 30 хв. Крок 4 Промажьте 2 коржа вийшов кремом. Складіть їх одна на одну. Накрийте третім коржем. Поставте в холодильник на 30 хв. Крок 5 Для прикраси збийте вершки з цукровою пудрою в міцну піну. Викладіть вершки на третій корж. Прикрасьте торт цукатами і шоколадом. Господині на замітку

    Сицилія дуже велике значення надають прикрасі Касата. У кондитерських Палермо можна побачити справжні витвори мистецтва, створені з різнокольорових цукатів. Ну а ми чим гірші? Купіть цукати різних кольорів & ndash; Зараз яких тільки немає. Покладіть їх на 20 & ndash; 30 хв. в теплу воду, щоб вони стали прозорими, потім обсушити & ndash; і за справу!

    0/5 (0 Reviews)