Брусницю на Русі подають до м'яса і птиці з незапам'ятних часів. Але роблять це по-різному. Деякі варять в сезон брусничне варення і потім використовують його протягом усього року. У селах, як правило, вважають за краще брусницю мочену & ndash; дуже смачно. Але такий соус подобається нам більше інших варіантів. Він, на відміну від варення, помірно солодкий і на відміну від моченої брусниці, помірно кислий. А вино надає йому терпкість, яка облагороджує будь-який соус.
Інгредієнти
- 2 кг м'якоті не дуже жирної свинини
- 250 мл рожевого сухого вина
- 2 ст. л. рідкого меду
- 3 см свіжого кореня імбиру
- 1/2 ч. Л. меленої кориці
- 1/2 ч. л. меленої паприки
- сіль
Для соусу:
- 500 г свіжої або замороженої брусниці
- 100 мл червоного сухого вина
- 1/2 склянки цукру
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Вино перелийте в невелику миску, додайте мед і ретельно розмішайте. Додайте в миску натертий на дрібній тертці імбир, корицю і паприку. Посоліть за смаком. Ще раз ретельно перемішайте. Крок 2 М'ясо змастити з усіх боків вийшов маринадом, покладіть на решітку, що стоїть на деку. Помістіть в розігріту до 220 ° С духовку на 10 хв. Після цього зменшіть в духовці жар до 160 ° С, накрийте свинину фольгою і запікайте 2 ч. За 30 хв. до готовності зніміть фольгу, щоб м'ясо підрум'янилося. Готове м'ясо вийміть з духовки, знову накрийте фольгою і дайте настоятися 15 хв. Крок 3 Для соусу з дека злийте в сотейник виділився з м'яса сік. Додайте вино і поставте на середній вогонь. Готуйте, поки обсяг соусу не зменшиться на 1/3. Крок 4 Половину брусниці подрібніть в блендері разом з цукром до однорідного пюре (при бажанні протріть через сито, щоб позбутися від шкірки). Додайте в соус брусничне пюре і залишилися цільні ягоди, перемішайте і відразу ж зніміть з вогню. Наріжте м'ясо на порційні шматки і подайте з соусом. Господині на замітку
Для цієї страви краще всього підходить свиняча вирізка або зняті з кістки частини лопатки і заднього окосту. Зараз в магазинах і на ринках продається досить пісна свинина, тому ми не рекомендуємо знімати з м'яса тонкі шари сала & ndash; вони зроблять блюдо ніжнішим. А маринад додасть м'ясу тонкий аромат. Якщо ви готуєте вирізку, час в духовці треба зменшити до 1,5 ч.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!