РОСТБІФ з начинкою зі шпинату

Ми категорично проти будь-яких-різних ковбасних виробів і не радимо їх вживати нікому & ndash; ні тим, хто на дієті, ні тим, хто поки & laquo; вільний & raquo ;. Саме поки. Адже невгамовна любов до ковбаси рано чи пізно призведе до необхідності від чогось лікуватися. Якщо вам так подобається шматочок м'яса на хлібі, нехай це буде справжнє м'ясо. Наприклад, ростбіф. У холодному вигляді це прекрасна м'ясна закуска, смачна і корисна.

Інгредієнти

  • 1 шматок яловичої вирізки вагою приблизно 1,2 кг
  • 250 г свіжого шпинату
  • 2-3 середні цибулини
  • 1 великий зубчик + 1 головка молодого часнику
  • 4 ст. л. гранатового соку
  • 3 ст. л. світлого соєвого соусу
  • 1 ч. л. топленого масла
  • 2 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Шпинат переберіть, при бажанні видаліть стебла, листя опустіть на 1 хв. в злегка підсолену киплячу воду. Відкиньте шпинат на друшляк і обдати холодною водою. Відіжміть зайву вологу. Крок 2 1 цибулину і 1 великий зубчик часнику очистіть і подрібніть. Змішайте шпинат з цибулею, часником і чорним перцем. Розігрійте духовку до 250 ° С. Крок 3 М'ясо злегка натріть сіллю. Зробіть уздовж шматка яловичини глибокий надріз, розсуньте його руками і вкладіть шпинатну начинку. Перев'яжіть м'ясо в декількох місцях кулінарним шпагатом або мотузкою, помістіть на деко. Крок 4 Що залишився лук і часник крупно наріжте, полийте оливковою олією і покладіть навколо м'яса. Поставте деко в духовку. Відразу ж зменшіть температуру духовки до 170 ° С, готуйте 30 хв. Потім накрийте деко листом фольги і готуйте ще 15-20 хв. Крок 5 У сотейнику змішайте гранатовий сік, топлене масло і соєвий соус. Готуйте на невеликому вогні, постійно помішуючи, 3 хв. Готове м'ясо з цибулею і часником перекладіть на блюдо, накрийте фольгою і дайте постояти 10-15 хв. Далі ви можете дати м'ясу повністю охолонути і подавати холодним – або ж нарізати і подати відразу, в обох випадках полив соусом. Господині на замітку

Якщо вам не подобається ідея додавати в соус навіть невелика кількість алкоголю (хоча більша його частина випарується в процесі нагрівання), замініть його натуральним гранатовим соком без додавання цукру.

0/5 (0 Reviews)