КУРКА з креветками

Взагалі-то в оригіналі це барвисте блюдо, звичайно, готується на сковороді і в досить великій кількості масла. Але ми прекрасно освоїли понад дієтичний спосіб & ndash; приготувати птицю або м'ясо спочатку під грилем, а потім просто запекти.

 кУРКА з креветками

Інгредієнти

  • 1 курка вагою 1,8-2 кг
  • 800 г сирих креветок
  • 3 великих солодких перцю різних кольорів
  • 1 середня червона цибулина
  • половина стручка гострого перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 1 гілочка чебрецю
  • 2 ст. л. нерафінованої арахісового масла
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розріжте курку на 10 порційних шматків, видаливши весь жир і шкіру. Натріть кожен шматок сіллю і перцем і невеликою кількістю масла, посипте листочками чебрецю і викладіть у велику форму для запікання. Крок 2 Поставте форму в розігріту до 200 ° С духовку під включений гриль і обсмажте до рум'яної скоринки, один раз перевернувши, приблизно 10 хв. Крок 3 Перці розріжте навпіл і видаліть серцевину. М'якоть наріжте великими квадратами. Гострий перчик наріжте тонкими півкільцями. Цибулю і часник очистіть і подрібніть. Крок 4 Змішайте всі овочі з маслом, що залишилося, посоліть і поперчіть. Додайте овочі в форму з куркою, обсмажуйте під грилем, пару раз перемішавши, 10 хв. Потім накрийте форму кришкою або фольгою, зменшити температуру до 160 ° С і готуйте 40 хв. Крок 5 Креветки очистіть від панцира, надріжте спинку і видаліть темну кишкову вену. Посоліть креветки і поперчіть. Крок 6 Покладіть креветки до готової курки, перемішайте і поверніть в духовку на 5 хв. Подавайте негайно. Господині на замітку

Ця страва буде виглядати ще ефектніше, якщо прямо в тарілках посипати його сумішшю нарватися руками листочків зелені: ніжною молодий петрушки, кінзи і фіолетового базиліка.

0/5 (0 Reviews)