Таким чином свинину часто роблять на Різдво & nbsp; в англомовних країнах. Але нам здається, що тут умовності абсолютно ні до чого. Що ж нам & nbsp; такого чудового окосту чекати цілий рік?
Інгредієнти
- 1 цілий варений або варено копчений окіст (вагою близько 2 кг)
- бутон гвоздики
Для глазурування
- 2/3 склянки віскі
- 3 ст. л. яблучного оцту
- сік і цедра 1 апельсина
- 1/2 склянки коричневого цукру
- по 1/2 ч. л. меленої кориці, гвоздики і гострого червоного перцю
- 1 ч. л. солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Дуже гострим ножем зріжте з окосту шкуру – дуже тонко, так, щоб весь підшкірний жир залишився на м'ясі. Крок 2 Надсекіте окіст з усіх боків хрест-навхрест, досить глибоко, до м'яса. Утворилися в результаті надсеканія ромби повинні мати сторону довжиною 2-3 см. Крок 3 В сотейник влийте оцет і апельсиновий сік, доведіть на невеликому вогні до кипіння, всипте цукор, цедру і всі спеції. Готуйте 2 хв., Влийте віскі, прогрійте і зніміть з вогню. Остудіть. Крок 4
остигнула глазировкой за допомогою кулінарного пензлика змастіть окіст з усіх боків. Покладіть окіст у жароміцних форму. У кожну точку перетину надрізів застроміть по бутона гвоздики хвостиком вниз. Крок 5 Запікайте в розігрітій до 170 ° С духовці 1,5 год, час від часу змащуючи глазировкой і поливаючи утворюються при смаженні соком. Подавайте, нарізавши тонкими скибками, гарячим або холодним, до віскі. До речі
Готовий окіст завжди продається в м'ясних відділах супермаркетів і м'ясних крамниць, але його часто з ранку нарізають шматками & ndash; так що купити його можна або рано & nbsp; вранці, або домовившись з продавцями з вечора. І обов'язково попросіть, & nbsp; щоб вони не знімали шкуру! У магазині зовсім не зацікавлені в успіху вашої вечірки, тому зазвичай зрізають шкіру з жиром неакуратно і нерівномірно.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!