ПАНЄТТОНЄ

Щороку з наближенням світлого Свята свят і Урочистості з торжеств починаю вишукувати нові великодні рецепти пасок, булочок, пирогів, кексів, щоб не тільки поповнити свій кулінарний досвід, а й пригостити тих, хто буде поруч в ці чудові, радісні дні. Мені на просторах інтернету попався рецепт італійського традиційного різдвяного пирога, який готується з солодкого здобного дріжджового тіста з додаванням цукатів, сухофруктів, горіхів, різних ароматних спецій. Називається цей пиріг & quot; Панеттоне & quot ;. Але при всьому при тому, що в Італії його печуть на Різдво, за своїм зовнішнім виглядом, складом і способом приготування він ідентичний слов'янським пасхальним паскам. І ви переконаєтеся в цьому, якщо самі спробуєте його спекти. Про те, що він дуже смачний, ароматний, рум'яний, повітряний я і розповідати не буду. Не потрібно вірити мені на слово, краще спробувати самим.

ПАНЄТТОНЄ

ПАНЄТТОНЄ

паска x Інгредієнти

  • 720 г борошна
  • 25 г свіжих або 10 г сухих дріжджів
  • 120 г цукру
  • 120 г вершкового масла
  • 240 мл молока або води
  • 1 ч. л. солі
  • 2 яйця і 3 жовтки
  • цедра апельсина або лимона
  • 180 г родзинок
  • 120 г сушених ананасів (можна взяти і інші цукати)
  • 90 г кедрових горішків (за бажанням)
  • 1 стручок ванілі
  • 1 ч. Л. ганусових зерен

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У великій мисці робимо опару. У теплому молоці (воді) розводимо 1 ст. л. цукру і дріжджі. Даємо їм хвилин 15-20 на набухання. Крок 2 Растапливаем вершкове масло і цукор, що залишився в сотейнику, охолоджуємо. Крок 3 Натираємо цедру, відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо яйця, трохи збиваємо. Змішуємо всі сухофрукти, горішки, цедру, ваніль і 1 ч. Л. муки і відставляємо ненадовго в сторону. Крок 4 Додаємо в набряклі дріжджі розтоплене вершкове масло з цукром, вводимо злегка збиту суміш яєць і жовтків, добре перемішуємо. Крок 5 Просіваємо сюди 360 г борошна, додаємо сіль. Вимішуємо так, щоб не було грудочок. Всипаємо сухофрукти і горіхи, перемішуємо, потім просіваємо борошно, що залишилося порціями. Місимо тісто на столі хвилин 7-10 до м'якості і еластичності, воно повинно перестати липнути до рук. Руки можна трохи змастити олією. Крок 6 Викладаємо тісто в змащену олією миску, накриваємо рушником і даємо підійти 1.5-2 години в теплому місці. Воно має збільшитися вдвічі. Крок 7 Потім перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Ділимо на три частини (для 3х форм об'ємом близько 1 л), формуємо кульки, накриваємо рушником і хвилин 5 даємо відпочити. Після чого розкладаємо по змазаним вершковим маслом і, якщо потрібно, застелене пергаментним папером, формам. Верх тесту змащуємо рослинним маслом. Даємо йому постояти в теплі ще хвилин 40-50. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 45-50 (верх пасок повинен добре зарум'яниться). Перевіряємо дерев'яною паличкою. Крок 8 Дістаємо з духовки і даємо хвилин 10 охолонути у формі, потім виймаємо з форм і охолоджуємо повністю. Крок 9 Присипаємо цукровою пудрою або поливаємо глазур'ю: 100 г цукрової пудри розтираємо з 2-3 ст. л. лимонного соку або білок одного яйця збиваємо з 130 г цукрової пудри і 0.5 ч. л. лимонного соку і даємо повністю застигнути.

0/5 (0 Reviews)