Сезон пікніків і дач уже вважається відкритим, тому, коли як не зараз, актуально приготування соковитого і ароматного шашлику. Я пропоную не сильно відходити від класичного рецепту, тому що, як кажуть, краще & ndash; ворог хорошого. Чи не зловживаємо фантастичними рецептами, щоб не залишити компанію любителів шашлику на овочах.
Інгредієнти
- свинина (шия) – 1,5 кг
- оцет 70% – 2-3 чайні ложки на склянку води
- цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- спеції: суміш з коріандру, паприки, перець червоний і чорного, куркуми, гірчичний порошок, мускатного горіха, базиліка, кумина, розмарину, лаврового листа.
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Шашлики – це не просто пристрасть, це ціла наука, де є профі і підмайстри. Взагалі, кажуть, що, як і плов, шашлик повинен готувати чоловік, мабуть, м'ясо повинно відчувати хватку і характер, фігурально, звичайно ж. Крок 2
Насамперед ми готуємо м'ясо до маринування, воно повинно бути кімнатної температури, тому викладаємо його з холодильника заздалегідь. Перед нарізуванням обов'язково моєму м'ясо. Обробляє шматок свинини на шматочки. Ідеальні шматки – десь 5х5 см, ну або близько того. Складаємо в зручну для маринування тарілку, таку щоб зручно було змішувати всі інгредієнти. Крок 3
Далі займемося нарізуванням лука. Взагалі, мені здається, що цибуля в маринаді відіграє чи не основну роль після м'яса, природно. Він просочує м'ясо своїм соком, роблячи його надзвичайно ніжним. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і додаємо до м'яса. ЛАЙФХАЙК- якщо лука мало або хочеться більш соковитий шашлик – тоді трьом цибулю на тертці. Лука знадобитися в 2 рази менше! Крок 4
Засипаємо заздалегідь приготованими спеціями, в цілому на 1,5 кг м'яса йде десь 2-3 столові ложки без гірки. Оцет – добавка на любителя, хтось додає 6%, хтось і все 9%. Мені ж подобається розчин слабший, він не дає різкого оцтового смаку. До речі, оцет можна розводити мінеральною водою. Вона хороша в разі, якщо мало часу на маринування, бульбашки прискорюють процес. Крок 5
Потім все перемішуємо, не соромлячись мнем м'ясо і цибулю. Накриваємо чашку харчовою плівкою і залишаємо настоюватися на пару годин. Крок 6
Як тільки м'ясо замаринувалося, нанизуємо його на шампури, бажано, щоб шматочки були розташовані впритул один до одного і мали максимально схожий розмір – це важливо для рівномірного приготування. Шампури, особисто я, використовую дерев'яні – це і екологічно і дуже зручно, ну і в питанні гігієни теж плюсик. Крок 7
Шашлики на шампурах. Вугілля готові. Час смажити. Рекомендую перевертати м'ясо не дуже часто, щоб воно не втрачало свою соковитість, але і не дуже рідко, щоб не довелося їсти вуглинки. Добре промариноване м'ясо готується дуже швидко – хвилин 15-20. Крок 8
Готовий шашлик в поєднанні зі свіжими овочами і маринованою цибулькою – ідеальне літня страва. Смачного. Корисна порада
Поряд з класичними березовими дровами можна використовувати дрова з фруктових або ягідних дерев: яблуня, слива, вишня і т.д., з ними м'ясо набуває незвичайний смак. Від смолистих порід краще відмовитися (ялина, сосна), тому що шашлик матиме гіркуватий присмак.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!