ЩУКА на вугіллі ПО-Малайського

& laquo; Малайським & raquo; способом можна готувати будь-яку багна рибу або рибу з сильним смаком: сома, коропа, товстолобика, скумбрію, білого амура і т. д.

Інгредієнти

  • 1 велика ціла щука вагою 1,5-2 кг
  • 1 головка часнику
  • 5 см кореня свіжого імбиру
  • сік 2 лаймів
  • 1 ч. л. коричневого цукру
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 2 ст. л. середньої морської солі
  • 2 ст. л. з гіркою меленої паприки
  • 1 ст. л. меленої зіри
  • 1 ст. л. меленого коріандру
  • 0,5-1 ст. л. гострого меленого червоного рерца
  • 1 ст. л. свежемолотого чорного перцю
  • стиглі помідори на гарнір
  • білий лук на гарнір
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> зелений перець чилі на гарнір

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Щуку очистіть від луски, випатрати, видаліть з голови зябра. Промийте рибу і обсушити. Крок 2 Зробіть на рибі надрізи, як ніби ви збираєтеся нарізати її на стейки шириною 2,5-3 см, але не розрізайте повністю (хребет і черевце залишаються цілими). Крок 3 Натріть на дрібній тертці очищені часник і імбир. Додайте сік лайм, цукор і рослинне масло. Всипте сіль і всі інші спеції, перемішайте в однорідну пасту. Крок 4 Натріть рибу вийшла пастою, ретельно промазуючи шкіру риби, надрезиі черевце зсередини. Дайте помаринувати, поки готуєте вугілля. Крок 5 Розпаліть вугілля – вони повинні добре прогоріти і затягнута білим попелом. Грати прокалите і змастіть жиром. Трохи розгрібаючи вугілля, викладіть рибу на решітку. Смажте над середніми вугіллям, перевертаючи раз в 5 хв., До готовності риби, приблизно 30 хв. Крок 6 Для подачі наріжте помідори, чилі і цибулю тонкими кружечками. Викладіть готову рибу на блюдо, на неї збоку укладіть овочі. Відразу ж подавайте. До речі

Якщо не класти сік лайма, після кроку №4 можна маринувати рибу в холодильнику до 24 год.

0/5 (0 Reviews)