ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ З ОСТРОВА СИЦИЛИЯ

Цей пиріг & ndash; різновид знаменитого італійського торта Касата & ndash; бісквіта з кремом з рікотти і цукатів. Сицилійський же варіант пасхального пирога готується з пісочного тіста і запікається разом з чудовою начинкою.

 ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ З ОСТРОВА СИЦИЛИЯ

Інгредієнти

  • 400 г борошна
  • 200 г вершкового масла + трохи для форми
  • 120 г дрібного цукру
  • 2 яйця
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки:

  • 400 г рікотти або некислого м'якого сиру
  • 100 г апельсинових цукатів
  • 100 г шоколаду
  • 100 г персикового джему
  • щіпка кориці
  • 100 г ядер мигдалю
  • 2 ст. л. цукрової пудри

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ З ОСТРОВА СИЦИЛИЯ

Наріжте холодне вершкове масло кубиками. Борошно просійте з сіллю і насипте в чашу міксера. Зверху покладіть масло. Збивайте на самій повільній швидкості, поки не утвориться олійно-борошняна крихта – не довше, інакше тісто буде твердим. Крок 2

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ З ОСТРОВА СИЦИЛИЯ

Додайте цукор і знову включіть міксер на 10 сек. Додайте яйця і швидко перемішайте. Викладіть тісто на робочу поверхню, промесіте 2-3 рази, скачайте в кулю і загорніть в харчову плівку. Приберіть в холодильник мінімум на 30 хв. Крок 3

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ З ОСТРОВА СИЦИЛИЯ

рікотту протріть через сито і змішайте з джемом і корицею. Наріжте цукати і шоколад на невеликі шматочки і додайте в начинку. Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ З ОСТРОВА СИЦИЛИЯ

Мигдаль покладіть в киплячу воду і бланшувати 2 хв. Відкиньте на друшляк і залийте холодною водою. Очистіть горіхи від коричневої шкірки і обсушити. Крок 5

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ З ОСТРОВА СИЦИЛИЯ

Змастіть круглу форму діаметром 24 см вершковим маслом. Розділіть тісто на 2 нерівні частини. Розкачайте більшу частину в коло діаметром 32-34 см, меншу – в коло діаметром 24 см, обидва товщиною 4-5 мм. Покладіть більше коло тесту в форму, розправте по дну і бортах. Викладіть начинку і накрийте другим шаром тіста, защипніть краю. Прикрасьте пиріг мигдалем і приберіть в холодильник на 15 хв. Крок 6

ВЕЛИКОДНІЙ ПИРІГ З ОСТРОВА СИЦИЛИЯ

Розігрійте духовку до 180 ° С. Печіть пиріг 30-35 хв., До золотистого кольору. Вийміть і остудіть на решітці. Холодний пиріг посипте цукровою пудрою.

Замість персикового джему можна взяти будь-який інший, наприклад, апельсиновий або малиновий.

0/5 (0 Reviews)