Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
мінеральна вода | 1 скл. |
сухі дріжджі | 1 уп. |
цукор | 4 ст.л. |
сіль | 0,5 ч.л. |
ванільний цукор | 1 п. |
мука | 3,5 скл. |
масло | 50 г |
Глазур | |
сметана | 100 г |
цукор | 0,5 скл. |
Запашні дріжджові булочки з солодкою вершковою глазур’ю… Пухкі, смачні та апетитні. Вершкова помадка на сметані робить їх ще м”якішими. Такі домашні булочки просто чудові! Смакота – пальчики оближеш!)) Мої діти були просто в захваті від них. Домашня дріжджова випічка – це прекрасний спосіб порадувати близьких чимось смачненьким. Крім того, дуже економний. Дріжджове тісто на мінеральній воді дуже просте. Це універсальне тісто без яєць. Його можна приготувати із продуктів, які знайдуться в коморі майже кожної господині. Рецепт таких дріждових булочок зовсім не складний. Тому, готуємо з любов’ю!
Як приготувати
Дріжджове тісто на мінеральні воді. Мінеральну воду підігрівємо до літньої(35-37 град), насипаємо сухі дріжджі та цукор, розмішуємо та залишаємо на 10 хв, щоб з”явились бульбашки. Далі дадаємо розтоплене масло та ванільний цукор і все перемішуємо. Додаємо муку та замішуємо тісто. Накриваємо рушничком та залишаємо у теплому місці на 1 год, щоб тіісто підросло. Коли тісто готове, розкачуємо його шаром 1 см, змащуємо тонким шаром масла та загортаємо в рулет. Нарізаємо рулет шматочками 3-4 см та викладаємо у змащену форму. Залишаємо ще трохи в теплому місці, хвилин на 15-20.
Випікаємо наші булочки у розігрітій до 200 град. духовці приблизно 50 хв- 1 год, поки підрум”яняться.
Готуємо помадку. Сметану та цукор перемішати, варити на маленькому вогні, постійно помішуючи 10-15 хв, поки маса не почне густішати.
Булочки вийняти з духовки, змастити гарячою помадкою. За бажанням, посипати горіхами, кокосовою стружкою чи кунжутом.
Смачного!!!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!