Домашні круасани

Інгредієнти:

Тісто 1
кефір  0,5 л
дріжджі свіжі 25 г
яйця 1 шт.
цукор 0,5 скл.
сіль щіпка
олія 2 ст.л.
мука  5 скл.
Тісто 2
маргарин  125 г
мука  3/4 скл.
Для начинки
вишні 200 г

Якось, зайшовши в магазин, побачила апетитні та гарні круасани з слойоного тіста. Відразу вирішила – буду пекти круасани в домашніх умовах!)) Так захотілось приготувати такі ж апетині та гарні домашні круасани, як в магазині. До слойоно-дріжджовго тіста я бралась вже давно. Випічка з нього дуже смачна. Але, цього разу, зробила все трішки по-іншому, з того, що було в холодильнику. Так і вийшли у мене смачні круасани з вишнями. Всім моїм солодкоїжкам сподобались і мені, мушу визнати, також. Рецепт дуже простий та економний, тому поспішаю викласти його на сайті.

Як приготувати

Слойоно-дріжджове тісто готуємо з двох різних видів тіста.

Тісто 1(дріжджове). Розчинити дріжджі у кефірі кімнатної температури. Додати цукор, щіпку солі, яйце, 2 ст.л. олії та 2,5 скл. муки. Замісити не дуже туге тісто. У мене це зробила хлібопічка. Якщо Ви готуєте дріжджове тісто руками, то вимішуємо його не менше 10 хв. Залишаємо тісто підходити у теплому місці на 1 год.

Тісто 2. Муку посікти з маргарином, поки не утвориться однорідна маса. Зліпити її в кулю. Поставити у холодильник, поки підходить дріжджове тісто.

Коли дріжджове тісто приготується, розкачуємо з нього прямокутник, товщиною 1,5 см. По центру кладемо кулю з тіста 2. Заготтаємо її в конверт з тіста 1. Знову розкачуємо прямокутник, товщиною 1,5 см, підсипаючи мукою. Загортаємо тісто ще раз конвертиком. І ще раз розкачуємо прямокутник, але вже для круасанів, товщиною приблизно 0,5 см. Ножем нарізаємо тісто на полоски, а потім на трикуткники. По центру кожного трикутника викладаємо начинку та загортаємо тісто у форму круасана. Викладаємо у змащену форму та залишаємо підійти на 15-20 хв. Випікаємо у розігрітій до 190 град духовці 50 хв.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)