Люля-кебаб на мангалі

Інгредієнти:

говяжа вирізка  0,5 кг.
свинина 0,5 кг
цибуля  2-3 шт.
сіль  0,5-1 ч.л.
спеції  за смаком
олія  3 ст.л..

Пропоную приготувати смачний люля-кебаб на мангалі. Ця кавказька м’ясна страва вже давно прижилася серед страв на природу і в Україні. Люля кебаб на мангалі готується значно швидше, ніж, наприклад, шашлик. Тому в багатьох випадках, це великий плюс. Також, в люля кебаб перемелене м’ясо, яке легко пережувати, тому їх можуть без проблем з’їсти навть маленькі дітки. Для мене це одна зі страв, які потрібно взяти на природу, коли відпочиваємо з дітьми. Люля кебаб їм смакує більше, ніж інші страви на мангалі. А для дорослих ця страва може внести різноманіття в меню на природі та стати альтернативою шашликові. Рецепт дуже простий, удосконалений власним досвідом. ))

Як приготувати люля-кебаб

0,5 кг гов’яжого м’яса, бажано вирізку, перемолоти на м’ясорубці з 0,5 кг свинячого жирнішого м’яса, наприклад, гуляшу, або нежирний бочок. Відділяємо половину фаршу. Кладемо в бледер чи комбайн, додаємо дві порізані цибулі та змелюємо до однорідності. З’єднуємо дві частини фаршу, солимо, перчимо, додаємо спеції для м’яса та 3 ст.л. олії. для майбуньої скоринки, добре все перемішуємо втрамбовуємо в посудину з кришкою. Залишаємо на кілька годин у холодильнику, бажано на ніч. Ось м’ясо для люля кебаб і готове. Такий фарш досить в’язкий, тому добре ліпиться і не впаде з шампура під час смаження(за що часто хвилюються господині). Тепер формуємо з нього невеликі кульки, як на котлети, нанизуємо на шампур, розпереділяємо, формуючи тоненькі ковбаски. Краї цих ковбасок потрібно добре затиснути, щоб вони прилипли до шампура. НЕ робіть кебаби занадто товстими! Тоді вони можуть потріскати та відірватись від шомпура. Люля кебаб має буди тоненький. Смажимо на великому жарі рівномірно з усі сторін. Кебаб смажиться приблизно 10 хв. Так він виходить з апетиною скоринкою зверху та ніжний і соковитий в середині.

Смачного! Готуємо з любов’ю!))

0/5 (0 Reviews)