М’ятне морозиво

Інгредієнти:

М’ятне морозиво в домашніх умовах рецепт з фото

М’ятне морозиво я приготувала вперше, хоча бачила багато різних рецептів цього лакомства. Та, для першого разу, вирішила зробити все по-своєму. Моє домашнє м’ятне морозиво вийшло не надто солодким, не приторним, освіжаючим. В цілому, я задоволена цим рецептом.

Інгредієнти

1 скл вершків, 1 скл молока, 130 г цукру, 3 жовтки, 2-3 гілочки свіжої м’яти.

Як приготувати

Жовтки розтерти з цукром до білого. Влити кип’ячене охолоджене молоко, розмішати. Поставити на маленький вогонь. Варити, постійно помішуючи, до запустіння. Не дайте скипіти! Охолодити. З гілочок м’яти відірвати листочки, додати трохи молока змолоти белдером. Окремо збити вершки до збільшення в об’ємі і запустіння. Додати молочно-яєчну суміш та м’яту, збити. Залити в мороженицю. Якщо морожениці нема, наливаємо у відповідну посудину і ставимо у морозилку. Кожні 30 хв, протягом 3 год, витягуємо з морозилки і збиваємо міксером у тій же посудині. Залишаємо до повного заморожування. Ось і все. Можна насолоджуватись приємним та освіжаючим домашнім морозивом.

0/5 (0 Reviews)