Пиріг на майонезі


            Пиріг на майонезі

Інгредієнти:

майонез 180 г
кефір 1 скл.
яйця 2 шт.
мука 2 скл.
сода 0,5 ч.л.
сіль 0,5 ч.л.
Начинка
капуста квашена 0,7 л.
цибуля 1 шт.
олія 2 ст.л.

Пиріг на майонезі у нас досить часто під час Посту. Це одна з моїх улюблених пісних страв. Він швидкий, смачний та поживний. І дуже економний. Добре підходить для рецептів на кожен день. Начинки можна робити найрізноманітніші. Я найчастіше готую пиріг на майонезі з квашеною капустою. Також дуже смачно з грибами. Рекомендую спробувати!

 

 

 

Як приготувати

Тісто для пирога. 1 п. майонезу збити міксером з 1 скл кефіру( сметани, йогурту), додати яйця, сіль, 2 скл. муки, соду, погашену оцтом та замісити тісто. Воно має вийти консистенції густої сметани. 

Начинка з квашеної капусти. Капусту промити, відтиснути. Викласти на сковороду, змащену олією. Додати 1 цибулю, порізану півкільцями. Смажити все разом, на маленькому вогні, поки капуста не присмажиться і стане золотистого кольору.

Дно форми для випікання застелити пергаментом. Влити 1/2 тіста. Викласти начинку. Залити рештою тіста. Випікати при температурі 200 град. 1 год. 

0/5 (0 Reviews)