Інгредієнти:
| Тісто | |
|---|---|
| маргарин | 250 г |
| кефір | 1 скл. |
| яйця | 2 шт |
| дріжджі | 50 г |
| цукор | 1 ст.л. |
| сіль | 1 ч.л. |
| мука | ~4 скл. |
| Начинка | |
| фарш | 500 г |
| цибля | 1 шт. |
| сіль | |
| перець | |
Рецептом хачапурі в духовці зі мною поділилась сусідка. З цього часу пекла їх вже кілька разів – виходить дуже смачно!!! Тісто для хачапурі – супер! Слойоне, м”кеньке, з хрусткою скоринккю… Просто тане в роті! Робила хачапурі з м”ясом і з сиром. Ці начинки найкраще підходять. Також, мушу зазначити, що хачапурі легко приготувати. Обов”язково спробуйте!
Як приготувати
Маргарин розтопити до рідкого стану. Трохи остудити, щоб не булв гарячим. Розчинити у ньому дріжджі. Додати кефір, перемішати. Додати цукор, сіль, яйця, перемішати все вінчиком. Додати муки, скільки забере, приблизно 4 скл. Тісто має бути досить густе, але не тверде. Залишаємо його на 1 году теплому місці.
Начинка для хачапурі. У м”ясний фарш додаємо дрібно порізану(або потерту) цибулю, сіль, перець, спеції за бажанням. Все ретельно пермішуємо. На ц порцію тіста я використала 500 г фаршу.
Тісто розкачуємо шаром приблизно 0,5 – 0,7см. Ножем ріжемо на квадратики приблизно 10*10 см. По центру викладаємо начинку. Краї зліплюємо між собою до середини так, щоб залишився невеликий отвір. Викладаємо хачапурі у змащену форму, залишаємо ще на 30 хв. Змащуємо жовтком. Можна посипати кунжутом або насінням льону.
Випікаємо хачапурі при температурі 200 град 30-40 хв до золотистого кольору.
Смачного!






























Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!