Риба по-японськи


            Риба по-японськи

Інгредієнти:

філе хека 800 г
мука для панірув
сіль  за смаком
перець за смаком
яйця 2 шт.
молоко 2 ст.л
олія для смаж.
цибуля 2 шт.
огірки маринов. 400 г
перець маринов. 400 г
морква відварена 2 шт

Риба по-японськи. Рецепт з фото

Першого разу я спробувала цю рибу в гостях близько 2 років тому. І одразу полюбила таку оригінальну страву. Мені подобається пряний смак риби в маринаді. Вона ідеально підходить для свят та сімейних урочистостей. Цей рецепт риби викликає відчуття захвату у всіх, хто скуштує цю смачну страву. Я особливо рекомендую її на Різдво та Новий Рік.

 

 

 

 

 

Як приготувати

Рибу посолити і поперчити. Порізати на шматки( я рекомендую такого розміру, щоб поміщалось на ложку). Панірувати у борошні, потім у яйці з молоком, потім у панірувальних сухарях і смажити на олії до золотистого кольору з обох сторін.

Рибу розділити на дві частини. Викласти 1 частину у глибоку посудину.

Цибулю порізати півкільцями, розділити на 2 частини. Одну частину подрібнити і викласти на рибу. Огірки порізати смужками і розділити на дві частини. Одну частину викласти на цибулю. Перець також нарізати «соломкою», ділимо на 2 ч., одну частину викласти на огірки. Так само і моркву – порізати, викласти на перець. Все повторити ще раз : риба-цибуля-огірок-перець-морква.

Маринад

2 неповні склянки води, 0,5 скл олії, 2 повних столових ложки томатної пасти, 2 повних столових ложки кетчупу, 4 столові ложки оцту,2,5 столових ложки цукру, 0,5 чайні ложки солі, 2 лаврових листа, 6-7 горошини перцю, 0,5 столові ложки гірчиці (за бажанням)

Всі інгредієнти для маринаду покласти в каструлю і довести до кипіння. Варити близько 10 хв . на невеликому вогні. Остудити. Рівномірно, по всій посудині, залити маринадом рибу та овочі. Накрити кришкою. Поставити у холодильник на кілька годин, бажано на ніч. Риба набухне і стане крихкою та соковитою.

0/5 (0 Reviews)