Інгредієнти:
На 12 штук | |
---|---|
маргарин | 125 г |
молоко | 250 г |
цукор | 200 г |
какао | 4 ст.л. |
мука | 1,5 скл. |
яйця | 4 ст.л. |
сода | 1 ч.л.. |
ванільний цукор | 1 п. |
Глазур | |
шоколад | 100 г |
молоко | 4 ст.л. |
Шоколадні кексики. Рецепт з фото.
Такий смачний десерт готую переважно на дитячі свята. Шоколадні кекси виходять дуже гарні. Фото говорить саме за себе. Але ще більше вони смачні! М”які, запашні, “вологі”… Просто тануть у роті! Не залишать байдужими навіть найвибагливіших гурманів. Чудово вдаються шоколадні кекси у сіліконових формах, добре виймаються і виглядають гладенькими та апетиними. Кожного разу, готуючи ці шоколадні кексики, переконуюсь у тому, що заварне тісто є найкращим для шоколадної випічки. Рекомендую відразу робити дві порції, так як такі кекси розходяться дуже швидко))
Як приготувати
В антипригарну каструлю покласти маргарин(шматочками), цукор, молоко, какао. Підігрівати на маленькому вогні, помішуючи, доки всі інгредієнти не розчиняться. Всипати 1 скл. муки, швидко перемішати вінчиком. Продовжувати варити на маленькому вогні, 2-3 хв, поки маса не почне гуснути. Зняти з вогню. Гарячу масу збивати міксером, по одному додаючи яйця. Вкінці додати ванільний цукор, 2 ст.л. муки, 1 ч.л. соди, погашеної оцтом. Все перемішати. Наливати у форми, наповнюючи на 2/3. Пекти шоколадні кекси при температурі 190 град. 35 хв. Вийняти з форми, остудити. Готові кекси полити шоколадною глазур’ю.
Глазур. 100 г шоколаду + 4 ст.л. молока розтопити у мікрохвильовці.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!