Шоколадні кекси

Інгредієнти:

На 12 штук
маргарин 125 г
молоко 250 г
цукор 200 г
какао 4 ст.л.
мука 1,5 скл.
яйця 4 ст.л.
сода 1 ч.л..
ванільний цукор 1 п.
Глазур
шоколад 100 г
молоко 4 ст.л.

Шоколадні кексики. Рецепт з фото.

Такий смачний десерт готую переважно на дитячі свята. Шоколадні кекси виходять дуже гарні. Фото говорить саме за себе. Але ще більше вони смачні! М”які, запашні, “вологі”… Просто тануть у роті! Не залишать байдужими навіть найвибагливіших гурманів. Чудово вдаються шоколадні кекси у сіліконових формах, добре виймаються і виглядають гладенькими та апетиними. Кожного разу, готуючи ці шоколадні кексики, переконуюсь у тому, що заварне тісто є найкращим для шоколадної випічки. Рекомендую відразу  робити дві порції, так як такі кекси розходяться дуже швидко)) 

Як приготувати

В антипригарну каструлю покласти маргарин(шматочками), цукор, молоко, какао. Підігрівати на маленькому вогні, помішуючи, доки всі інгредієнти не розчиняться. Всипати 1 скл. муки, швидко перемішати вінчиком. Продовжувати варити на маленькому вогні, 2-3 хв, поки маса не почне гуснути. Зняти з вогню. Гарячу масу збивати міксером, по одному додаючи яйця. Вкінці додати ванільний цукор, 2 ст.л. муки, 1 ч.л. соди, погашеної оцтом. Все перемішати. Наливати у форми, наповнюючи на 2/3. Пекти шоколадні кекси при температурі 190 град. 35 хв. Вийняти з форми, остудити. Готові кекси полити шоколадною глазур’ю.

Глазур. 100 г шоколаду + 4 ст.л. молока розтопити у мікрохвильовці.

0/5 (0 Reviews)