Соус “Ткемалі” з аличі

Інгредієнти:

алича 2 кг
помідори 4 кг
сіль 1,5 ст.л.
суміш перців 1,5 ст.л.
томатна паста 3 ст.л.
олія 3 ст.л.
часник 6-8 зуб.

Я давно вже чула, що з аличі готують смачний  соус на зиму. Цього року аличі було багато, тому я вирішила і собі приготувати цей соус “Ткемалі”. Рецепт дала колега по роботі. Вийшов смачний кисло-солодкий густий та однорідний соус. Дуже добре підійде до м’яса чи риби, до рису, як заправка до борща чи до салату. Словом, хороший рецепт на зиму. Якщо не знаєте що приготувати з аличі – спробуйте соус “Ткемалі”!

Як приготувати

В аличі відділити кісточки. Перемолоти. Помідори почистити від “серединок”, перемолоти. Змішати з аличою. Варити 1,5-2 год, постійно помішуючи, поки маса не зменшиться в два рази і стане густішою. Зняти з вогню, трохи остудити. Додати вичавлений часник, сіль, томатну пасту, олію, суміш перців “7 перців”. Збити все блендером до однорідності. Варити ще 10 хв. Набрати в банки, прикрити кришками та стерилізувати 10 хв. Гарячим закрутити. Кутати не потрібно.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)