Сосика в тісті

Інгредієнти:

На 16 шт
молоко 0,5 л
дріжджі свіжі 0,25 г
мука 3,5 скл
яйця 1 шт
олія 2 ст. л.
цукор 1 ч.л.
сіль 1 ч.л.
спеції 0,5 ч.л.
сосики 16 шт
(коротких)

Сосика в тісті. Рецепт з фото

Цією смачною закускою, мабуть, вже нікого не здивуєш.  Але я пропоную зробити сосиску в тісті дещо іншою.  Для цього в мене є кілька не складних способів. Наприклад, сосиска в тісті у вигляді черепашки чи косички. Цей простий рецепт обов’язково сподобається Вашим рідним, особливо дітям.

Як приготувати сосики в тісті.

Дріжджове тісто.

Молоко підігріти до кімнатної температури. Розвести у ньому дріжджі. Додати сіль, цукор – розмішати до розчинення цих компонентів. Додати спеції, яйце, олію, муку. Замісити тісто. Прикрити серветкою та залишити у теплому місці на 1 год. Тісто готове.

На фото я максимально постаралась передати процес приготування сосисок у тісті у формі косички, черепашки та плетенки. Єдине, що слід зауважити, що під час роботи з дріжджовим тістом, руки та робочу поверхню слід злегка змастити олією. Тоді тісто не буде прилипати і легко буде надати йому форму. Можна використати муку, але так тісто може стати занадто твердим. Тому я надаю перевагу олії.

Сосиски в тісті покласти у форму, застелену пергаментом на відстані одна від одної. Залишити на 20-30 хв, щоб підросли. Змастити яєчним жовтком. Випікати у розігрітій до 200 град. духовці протягом 40 хв. Смачного!

0/5 (0 Reviews)