Соленики

Інгредієнти:

маргарин 125 г
мука 300 г
порошок до печива 1 ч.л.
кмин 1 ч.л..
сіль 1 ч.л.
сметана 1 скл.
сир твердий 150 г
яйця 1 шт.

Соленики – улюблені печенька мого дитинства. Вони дуже смачні, хрусткі, легкі та ароматні. Добре пасують до підбиваного борщу чи бульйону. Також на солениках можна робити невеликі канапе чи додавати до салатів.

Якось гостювали у чоловікових батьків. І я натрапила там на стару радянську електровафельницю. Рецепт солеників знайшла у записній книзі свекрухи. Ну просто не можливо було їх не приготувати! Які ж смачні та рум’яні! По цьому рецепту вийшло досить багато солеників. Мої дітки сказали, що це дитячі чіпси і смачно “похрустіли” ними. Спробуйте і Ви приготувати хрусткі домашні соленики з кмином.

Як приготувати

Сир потерти на дрібній терці. Муку змішати з порошком до печива, додати сіль. Посікти з м’яким маргарином. Додати кмин, яйце та сметану. Замісити туге тісто, як на вареники. Виліпити кульки діаметром 2 см, викладати по 4-5 шт. у розігріту вафельницю, закрити її та випікти 3-5 хв до золотистого.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)