Це наш сімейний рецепт, спробуйте і не залишитеся розчарованими. Потрібно враховувати, що ця кількість продуктів дозволяло пригостити багато народу, паски лунали друзям і сусідам, тому дивіться самі, можна готувати 1/2.
паска x Інгредієнти
- вершки – 0,5 л
- яйця – 10 шт.
- цукор – 3 склянки
- коньяк – 50 г
- рослинне масло – 100 г
- сметана – 3 ст. л.
- дріжджі – 1 пак. або 11-15 г
- мука
- ванілін – 5 г
- ром – 30 г
- вершкове масло – 300 г
- глазур – 2 пак.
- цукрові намистинки і метелики
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Спочатку готуємо опару. Краще ставити її на ніч, тобто готувати починаємо ввечері. Змішуємо вершки, яйця, цукор, коньяк, рослинна олія (я використовую кукурудзяна олія), сметану (не менше 30% жирності) і потім додаємо дріжджі (мені подобаються Pakmaya). Тепер залишаємо опару грати на ніч. Крок 2 Рано вранці додаємо в опару борошно (дивимося щоб тісто було легким, повітряним, тобто додаємо потихеньку), ванілін, ром – змішуємо. Все це добре вимішуємо і потім “відбиваємо тісто” (я лівою рукою тримаю посуд з тестом, а правою захоплюють тісто розкритою долонею на себе і потім, досить сильно, тьопаю його об стінку або дно посуду. Потрібно пристосуватися, тісто саме своїм виглядом скаже, що ви все робите правильно – воно повинно стати пишним, красивим і обов'язково цілісним. Крок 3 Вершкове масло розтоплюємо і потихеньку додаємо (вливаємо) в тісто і обережно, але добре вимішуємо. Потім накриваємо посуд з тістом рушником і залишаємо його підходити. Крок 4 Підійшов тісто і ми починаємо розкладати його по формам для пасок. Кожну формочку заповнюємо тістом на 1/2, чекаємо хвилин 20-25, щоб пасочки підійшли вже в формах. Крок 5
Відправляємо пасочки в духовку, розігріту до 170 градусів на 40-50 хвилин. Готовність визначаємо за зовнішнім виглядом ( стають золотистими, румяненькімі) і по внутрішньому сос тояніе (я протикали дерев'яною шпажкою). Крок 6
Кришечки пасок можуть тріснути (як у мене) , але це не завадило їм стати дуже смачними і красивими. Крок 7
Тепер прикрашаємо наші пасочки . Ми використовували глазур різних кольорів (Dr.Oetker), цукрові намистинки і метелики. Нехай у вас вийде! Корисна порада
Не можна залишати паски в формах до повного охолодження, вони відволожаться.
Господині на заміткуЯкщо форми для пасок з антипригарним покриттям, то змащувати для випічки паски не варто. Якщо ж інші форми (наприклад, мій дідусь відбивав молоточком залізні банки з під різних консервантів, щоб не було ніяких нерівностей або задирок, і бабуся випікала в них паски. Вони виходили різного розміру, дуже красиво), то потрібно покласти на денце форми гурток , вирізаний з паперу для випікання, і добре промаслити стінки і дно.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!