ВЕЛИКДЕНЬ З ШОКОЛАДОМ

Сир для паски має бути дуже свіжим і круп-нослоістим. Його потрібно тща-
тельно протерти через сито, розтерти з цукром, а потім & ndash; з маслом і яйцями. Потім в паску вводять рідкі компо-
ненти і лише в останню чергу & ndash; смакові добавки.

ВЕЛИКДЕНЬ З ШОКОЛАДОМ

Інгредієнти

  • 150 г шоколаду
  • масло вершкове – 50 г
  • 0,5 склянки лимонної і апельсинової цедри
  • сиру – 800 г
  • 150 г сметани
  • 150 г цукрової пудри
  • цукор – 50 г

покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ

1. Шоколад натерти на крупній тертці, змішати з цукровою пудрою (щоб шоколадна крихта краще тримала форму), відставити. Cоветуем використовувати чорний гіркий шоколад, тоді паска не буде приторно солодкої. 2. Подрібнену лимонну і апельсинову цедру залити крутим окропом і дати настоятися 5 хв. Відкинути на сито, промокнути паперовими серветками і змішати з цукром. 3. Сир протерти через дрібне сито. Якщо сир дуже щільний, це можна зробити двічі. 4. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Покласти в сир масло, розтерти до однорідної маси. Потім додати сметану, шоколад і цедру. Перемішати легкими рухами. 5. Форму для паски (або кілька невеликих формочок) вистелити двома шарами харчової плівки так, щоб звисали краю. Гострим ножем зробити на плівці кілька надрізів. 6. Викласти в форму сирну масу, накрити вільними краями плівки. Зверху помістити вантаж. Поставити форму в холодильник на кілька годин, а краще – на ніч. Перевернути готову паску на блюдо, зняти форму і плівку. Прикрасити шоколадною стружкою або цукатами. ДО РЕЧІ Існує багато рецептів паски, але для всіх них є спільні правила приготування. По-перше, сир повинен бути дуже свіжим і крупнослоістим (а не дрібнозернистим). По-друге, його слід ретельно протерти через сито, розтерти з цукром, а потім – з маслом і яйцями. Причому, розтирати треба обов'язково в одному напрямку – тільки тоді паска вийде м'якою. Потім в паску вводять рідкі компоненти – сметану, вершки, збиті білки. І лише в останню чергу – смакові добавки, такі як сухофрукти і шоколад.

0/5 (0 Reviews)