Царський паску називається так зовсім заслужено: його можна подати на святковий стіл найвищого рівня, настільки він гарний, ароматний і смачний. Завдяки шафрану м'якуш паски має ефектний яскравий жовтий колір, який безпосередньо асоціюється зі світлом, сонцем і навесні. Приготування царського паски, звичайно, вимагає часу, терпіння і особливої уваги, але, повірте, результат вартий того! Не забудьте подбати про оздоблення: покрийте паску білою або шоколадною глазур'ю, декорують кондитерської посипкою або навіть живими їстівними квітками невеликого розміру.
Інгредієнти
- свіжі дріжджі – 25 г (або 12 г сухих)
- питна вода – 250 мл
- коричневий цукор – 150 г
- борошно – 600 г
- жовтки – 3 шт.
- яйця – 2 шт.
- вершкове масло – 70 г
- вершки (20%) – 250 мл
- ванільний екстракт – 3 краплі
- сіль – 1/2 ч. Л.
- мелений імбир – 1 ч. Л.
- мелена кориця – 1 ч. л.
- мелений кардамон – 1 ч. л.
- мелений шафран – 1/2 ч. л.
- коньяк – 30 мл
- цукати – 150 г
- світлий родзинки – 150 г
- очищений мигдаль – 100 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
< img class = "aligncenter" src = "/wp-content/uploads/2021/04/carskij-kulich-f24abe0.jpg" alt = "ЦАРСЬКИЙ КУЛИЧ" />
Приготуйте опару для тіста царського паски. Дріжджі розпустіть у воді, нагрітій до 37 ° C. Додайте 1 ст. л. цукру, 100 г просіяного борошна і ретельно перемішайте. Залиште в теплому місці на 30 хвилин. Крок 2
Для тіста паски жовтки і яйця збийте віночком з цукром до отримання пишної маси однорідної консистенції. Поступово всипте порціями 200 г просіяного борошна і вимісити. Крок 3
У масу додайте опару. Ретельно вимісити все разом, накрийте чистим рушником або затягніть плівкою. Залиште на 30 хвилин в теплому місці. Крок 4
Вершкове масло для тесту паски наріжте кубиками і розтопіть. Дайте трохи охолонути. Додайте теплі вершки і ванільний екстракт. Ретельно перемішайте. Крок 5
Борошно, що залишилося для тесту паски просійте з сіллю, меленим імбиром, кардамоном, корицею і шафраном. Вершкову суміш поступово з'єднайте з борошняної. Додайте коньяк і вимісити. Крок 6
Цукати дрібно наріжте. Ізюм промийте, замочіть в теплій воді на 15 хвилин і обсушити. Мигдаль обсмажте на сухій сковороді, дайте охолонути і порубати ножем. Крок 7
Обидві приготовлені борошняні маси з'єднайте і вимісити тісто для царського паски. Додайте мигдаль, цукати і родзинки. Вимішуйте ще мінімум 15 хвилин. Накрийте тісто рушником або плівкою і залиште для підйому в теплому місці на 1,5 години. Крок 8
Духовку нагрійте до 170 ° C. Що піднялося тісто для паски розкладіть за формами, вистелений промасленим папером для випічки, не більше ніж на половину висоти. Накрийте і залиште на 50 хвилин в теплому місці. Крок 9
Форми з тестом обережно поставте на деко і помістіть в духовку приблизно на 50 хвилин. Готовим паскам дайте трохи охолонути, потім акуратно вийміть їх і поставте на решітку. Дайте повністю охолонути і прикрасьте. Корисна порада
Пам'ятайте, що тісто царського паски & mdash; дріжджове, а значить, воно боїться протягів. Тому перед початком приготування тіста щільно закрийте всі вікна в приміщенні. & Nbsp;
До речі
Якщо ви не знайшли меленого шафрану, замініть його більш поширеною в наших магазинах меленої куркумою: вона також здатна забарвити тісто царського паски в красивий жовтий колір .
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!