Домашня сирна паска & mdash; неодмінний учасник традиційного святкового меню в день Світлого неділі Христового. І це блюдо, на відміну від пасок, які цілком можна купити готовими в будь-якому магазині, & nbsp; зазвичай кожна господиня готує самостійно. Рецептура паски досить проста: сир, яйця, цукор, вершкове масло. Набір не особливо хитромудрий, проте важливу роль тут відіграє якість інгредієнтів. Сам же процес приготування може різнитися: одні готують домашню сирну паску & laquo; сирим & raquo; способом, інші & mdash; за допомогою теплової обробки. Наш рецепт відноситься до першої групи: він досить простий, тому з ним легко впорається навіть починаюча господиня. & Nbsp;
& nbsp;
Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти
- сир (не сирний продукт!) – 2 кг
- Масло вершкове (82% жирність ) – 0,5 кг
- Цукор дрібного помелу – 2 скл.
- Цукрова пудра ( для прикраси) – 210 г
- Білок яєчний (для прикраси) – 30 г
- Ізюм – 1 скл.
- Курага – 5 шт
- Ванільний цукор – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 1/2 ч. л.
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Для приготування сирної маси жирний сир пропустити через м'ясорубку або протерти через сито. Вимиті сухофрукти просушити, великі порізати, щоб складові мали однаковий розмір. У посуд висипати цукор, викласти протертий сир, додати родзинки, курагу, якщо любите – цукати, м'яке вершкове масло хорошого виробника (Не гріти!), Ванільний цукор. Перемішати всі інгредієнти, залишити на 20 хвилин для розчинення цукру, ще раз ретельно вимішати. Крок 2
Підготувати форму для паски (дерев'яну або пластикову) Вимити її, обдати окропом і застелити складеної вдвічі марлею так, щоб краї звисали по стінках. Крок 3
Викласти сирну масу, поставити піддон , зверху покласти гніт. Нехай 2 години постоїть при кімнатній температурі, періодично потрібно зливати з піддона сироватку. Потім на ніч помістити в холодильник. Крок 4
Вранці звільнити сирну паску з форми. Для прикраси приготуємо Айсінг (суміш цукрової пудри і білка). Курячі яйця мою з дитячим милом, обдати гарячою водою 1 секунду, відокремлюємо білок від жовтка. Збиваючи злегка виделкою білок, будемо порціями в 10 прийомів додавати цукрову пудру і розмішувати вилочкою до розчинення, в кінці додати лимонний сік. Міксер не використовувати! Коли вийде однорідна пишна маса, накрити харчовою плівкою і дати настоятися 10 хвилин (щоб вийшов зайве повітря!). Прикрасити по-своєму смаку! Корисна порада
Домашню сирну паску ви можете декорувати і за своїм бажанням, використовуючи сухофрукти і цукати, ядерця горіхів, а також готові кондитерські прикраси у вигляді посипання або квітів.
До речі Щоб приготувати сир для паски в домашніх умовах, скисле натуральне молоко налийте в каструлю і помістіть в гарячу вимкненому духовку. Згусток відкиньте на марлю, складену удвох, сформуйте вузлик і підвісьте на добу, щоб стекла сироватка. Після цього сир краще помістити ще на 12 годин під гніт.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!