ЕКСПРЕС-КУЛИЧ

Я до вас з рецептом мого улюбленого паски! Буду дуже рада, якщо кому то згодиться! Печу його щороку вже дуже багато років. Паски виходять ароматними, смачними, трохи вологими і розсипчастими. З'їдаються дуже швидко. І скільки б не пекла, завжди мало. При цьому рецепт дуже простий, впорається навіть дитина!

ЕКСПРЕС -КУЛІЧ

Паска x Інгредієнти

  • яйце куряче 2шт
  • борошно пшеничне 3 склянки
  • цукор 1 склянка
  • дріжджі свіжі 50гр
  • вершкове масло 200г
  • ванілін 1 щіпка
  • родзинки без кісточок 0., 5 ст
  • молоко 1 склянка
  • Для глазурі:
  • яєчні білки 2шт
  • цукор 100гр
  • лимонний сік 1 2 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ЕКСПРЕС-КУЛИЧ

З вечора в посуд (будь-яку, головне не алюмінієву, вона окислюється) помістити, не перемішуючи, дріжджі шматочками, стакан молока теплого, масло вершкове (шматочками) кімнатної температури, яйця, склянка цукру, родзинки попередньо обдати окропом і дати стекти воді. Накрити рушником і залишити на ніч. Фото зроблено вже на ранок. Крок 2

ЕКСПРЕС-КУЛИЧ

Вранці в каструлю всипати борошно і ваніль. Перемішати все до однорідності. Крок 3

ЕКСПРЕС-КУЛИЧ

Наповнити змащені олією форми на 1/2. Паперові форми для пасок змащувати не треба. І дати піднятися в два рази в теплому місці. Головне, щоб не було протягів. Крок 4

ЕКСПРЕС-КУЛИЧ

Випікати при 180 З °, 20-30 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою. Суха-готово! Остудити. Маленькі у мене випікалися 20 хв, великі 30 хвилин. Крок 5

ЕКСПРЕС-КУЛИЧ

Готуємо глазур: збити охолоджені білки в піну, додати пару крапель лимонного соку і додати 100 г цукру, збивати до стійких піків. Помилитися паски глазур'ю Крок 6

ЕКСПРЕС-КУЛИЧ

І прикрасити кондитерськими посипаннями на скільки вистачить вашої фантазії. Смачного! І зі святом Світлого Великодня! Корисна порада

Інгредієнти для пасок обов'язково повинні бути кімнатної температури!

Господині на замітку

Дайте пару днів настоятися клич! Так вони будуть ще смачніше !!

0/5 (0 Reviews)