Я до вас з рецептом мого улюбленого паски! Буду дуже рада, якщо кому то згодиться! Печу його щороку вже дуже багато років. Паски виходять ароматними, смачними, трохи вологими і розсипчастими. З'їдаються дуже швидко. І скільки б не пекла, завжди мало. При цьому рецепт дуже простий, впорається навіть дитина!
Паска x Інгредієнти
- яйце куряче 2шт
- борошно пшеничне 3 склянки
- цукор 1 склянка
- дріжджі свіжі 50гр
- вершкове масло 200г
- ванілін 1 щіпка
- родзинки без кісточок 0., 5 ст
- молоко 1 склянка
- Для глазурі:
- яєчні білки 2шт
- цукор 100гр
- лимонний сік 1 2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
З вечора в посуд (будь-яку, головне не алюмінієву, вона окислюється) помістити, не перемішуючи, дріжджі шматочками, стакан молока теплого, масло вершкове (шматочками) кімнатної температури, яйця, склянка цукру, родзинки попередньо обдати окропом і дати стекти воді. Накрити рушником і залишити на ніч. Фото зроблено вже на ранок. Крок 2
Вранці в каструлю всипати борошно і ваніль. Перемішати все до однорідності. Крок 3
Наповнити змащені олією форми на 1/2. Паперові форми для пасок змащувати не треба. І дати піднятися в два рази в теплому місці. Головне, щоб не було протягів. Крок 4
Випікати при 180 З °, 20-30 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою. Суха-готово! Остудити. Маленькі у мене випікалися 20 хв, великі 30 хвилин. Крок 5
Готуємо глазур: збити охолоджені білки в піну, додати пару крапель лимонного соку і додати 100 г цукру, збивати до стійких піків. Помилитися паски глазур'ю Крок 6
І прикрасити кондитерськими посипаннями на скільки вистачить вашої фантазії. Смачного! І зі святом Світлого Великодня! Корисна порада
Інгредієнти для пасок обов'язково повинні бути кімнатної температури!
Господині на заміткуДайте пару днів настоятися клич! Так вони будуть ще смачніше !!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!