КУЛИЧ мхатівську

Дуже смачний, здобний і шалено ароматний паску! Через алкоголь в тесті, паску довго зберігає свою свіжість. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 паски вагою по 500 г. Текстура паски пухнаста, ніжна. Сам паску, як живий … м'який такий, тримаєш в руках, а він ніби як дихає.

паска x Інгредієнти

  • 250 мл молока
  • 0,6 кг борошна
  • 25 мл горілки
  • 1 повний стакан цукру
  • 25 г свіжих дріжджів (8 г сухих)
  • 0,5 ч. Л. солі.
  • 100 г родзинок
  • до 100 г будь-яких горіхів
  • 1 апельсин
  • 1 лимон
  • 1 пакетик (16 г) ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 175 г вершкового масла

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Відміряти борошно, молоко, цукор. Просіяти 0,5 ст. борошна, дріжджі, 0,5 ст. теплого молока, 1 ст. л. цукру перемішати, поставити в тепле місце. Крок 2 Поки опара підходить, розтерти жовтки з 1/3 отмеренного цукру. Додати натерту цедру лимона і апельсина, м'яке вершкове масло і ванільний цукор. Перемішати, розтерти до отримання однорідної маси. В опару додати отриману масу і горілку, перемішати, долити молоко, що залишилося, додати сіль. Вимішувати підсипаючи борошно, до тих пір поки тісто не відставатиме від руки. Додати в тісто два білка, збитих з залишився цукром до крутих піків. Ще раз вимісити тісто, підсипаючи в нього родзинки і горіхи (тепер тісто вийде тягуче, липуче, більше муки не підсипати!). Тісто поставити в тепле місце і залишити на 5-6 годин, щоб підійшло. Кілька разів обмять. Крок 3 Форми змастити вершковим маслом, обсипати сухарями. Кожну формочку заповнити тестом до половини. Поставити в холодну духовку, виставити 100 г і нагрівати 10 хв. Потім виставити 150 г і нагрівати 15 хв. Потім виставити 200 г і піч ще 15 хв. Крок 4 Глазур: 1 білок, 1 ст. цукрової пудри (просіяти) 2 ст. л. апельсинового соку. Все розтерти міксером на малих обертах. Вийде глянцева, тягуча, густа, біла маса. Корисна порада

Я робила в ХП – режим Тісто з родзинками. Коли пропищала – закинула разом з родзинками і збитий білок. Після повного циклу виклала в формочки і дала підійти ще близько 4 годин з прохолодною кухні (20 градусів).

Господині на замітку

коментується: борошна можливо піде більше-менше. Це від яєць, від самої борошна залежить. Паски пекла в невеликих формах, тому так швидко випекли. Якщо робити в фомі & quot; кастрюльковатой & quot ;, то на випічку при 200 г піде до 30 хв. Перевіряти лучиною. Каструлю беріть величезну, тісто здорово зростає.

0/5 (0 Reviews)